Notícia destacada: ACN – La regió de Salut de les Terres de l’Ebre ha administrat les primeres vacunes d’AstraZeneca en el primer punt de vacunació habilitat al Casal Municipal Hort de Cruells de Roquetes, al Baix Ebre. Des d’aquest dimarts a la tarda s’han vacunat ja uns 130 professionals de l’àmbit sociosanitari. En les pròximes setmanes s’habilitaran més espais de vacunació arreu del territori amb l’objectiu de no alterar l’activitat habitual dels CAP. A partir de divendres també se citarà els usuaris en una hora concreta per evitar aglomeracions als punts de vacunació. Estan llestes també 200 vacunes per administrar aquest dijous als Mossos i s’anirà citant policies locals i Bombers quan arribin els censos d’estos professionals.

Segons ha detallat la gerent de la regió sanitària de l’Ebre, Mar Lleixà, aquesta setmana s’han programat fins a 500 vacunes al territori. La xifra serà similar la setmana vinent però es preveu “augmentar de forma considerable” després alhora que s’ampliaran els punts de vaccinació arreu del territori. De moment, es concentra al Casal Municipal l’Hort de Cruells de Roquetes. Els professionals citats reben un SMS on se’ls indica una franja horària per anar a posar-se el vaccí però a partir de divendres es podrà escollir una hora concreta i evitar aglomeracions amb la cita prèvia. “És un repte de país i de territori per la logística associada que comporta”, ha apuntat Lleixà reiterant l’agraïment a les professionals que hi participen.

Les primeres 24 hores, el vaccí d’AstraZneca s’ha administrat a uns 130 usuaris dels 160 a l’Ebre. Hi ha 200 vacunes preparades per administrar aquesta setmana a les comissaries dels Mossos d’Esquadra amb els equips de vacunació mòbil, i les policies locals, Bombers i la resta de col·lectius com els nutricionistes, fisioterapeutes, podòlegs, servies d’atenció a domicili, aniran rebent els SMS a mesura que els col·legis professionals registrin el cens.

La vacuna d’AstraZeneca conviurà amb les campanyes de vacunació dels vaccins de Moderna i Pfizer que es destinen a acabar aquest dimecres la campanya de vacunació a les residències de gent gran, discapacitats i salut mental. Hi ha dos centres on encara està pendent de fer-se la vacunació per brots actius de covid –a la Santa Creu de Jesús i a Teresianes-. Fins ara han rebut les dues dosis del vaccí 1.301 residents ebrencs. Queden 166 residents per vacunar.

“Si es continua amb la bona disponibilitat d’aquesta setmana, també es podrà acabar d’administrar la segona dosi a tot el personal sanitari de l’àmbit públic i privat de la regió, entre aquesta setmana i la que ve”, ha explicat la gerent. Després s’iniciaran les vaccinacions a les persones que no es poden vacunar amb l’AstraZeneca, per les limitacions de la vacuna, i que són persones “més grans de 55 anys, vulnerables o amb nivells de dependència no institucionalitzades”.

 
Foto: Cedida a ACN – Pla mitjà d’una professionals farmacèutica rebent una de les primeres vacunes d’AstraZeneca al punt de vacunació del Casal de Roquetes. Imatge del 10 de febrer del 2021.