El regidor de Fires i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tortosa, Sisco Pepió, ens explica les novetats de la 76 Fira Expoebre, que s’inaugura aquest dijous i que es celebrarà fins al diumenge 1 de maig.

Algunes de les característiques que defineixen la 76a edició d’Expoebre, la fira de primavera de Tortosa, que torna del 28 d’abril a l’1 de maig després de dos anys d’aturada obligatòria per la pandèmia, són més expositors, més superfície, nous espais i un ampli programa d’actes. Ara, la fira vol agafar embranzida per rellançar el certamen i per a això ha previst diverses novetats: una de les més destacades és la creació d’un espai tecnològic, anomenat Ebretech, on el protagonisme serà per a la robòtica, la intel·ligència artificial o noves tecnologies com ara la realitat virtual. També s’afegeix una zona de gastromarket, el Taste&Fashion, on hi haurà diverses food trucks i parades de venda de productes, i que comptarà amb un escenari on cada dia es duran a terme diferents concerts musicals d’estils diversos. La gastronomia també serà molt present a Expoebre, amb les degustacions de productes i tastos de vins que duran a terme diversos expositors.

D’alta banda, l’accés pel Parc de la Fira, des de la part posterior del Museu fins al pavelló firal, també es reconfigurarà i es refermarà com una de les portes d’entrada a Expoebre, amb la presència d’expositors d’àmbits com l’agricultura, la ramaderia, l’oci o els esports. En este espai també hi haurà instal·lada una carpa on tindran lloc diverses activitats obertes a tota la ciutadania, com ara tallers. Igualment, destaca la presència d’un globus aerostàtic que farà diversos vols captius amb els quals la ciutadania podrà enlairar-se uns quants metres sobre Tortosa. Esta activitat és possible gràcies a la implicació de l’empresa tortosina Jabil, i per pujar-hi caldrà fer un donatiu que anirà a benefici de Creu Roja Tortosa.

L’objectiu de tot plegat és “que la gent no només vinga per veure els estands, sinó que hi trobe una proposta per estar-s’hi durant hores, i que els convide a tornar-hi al dia següent”, ha explicat el tinent d’alcalde i regidor de Fires i Promoció Econòmica, Sisco Pepió. Per a això, el programa d’actes inclou més de 70 activitats durant els quatre dies, pensades per als diferents públics que visitaran la fira. A més, el regidor ha contextualitzat la incorporació dels nous espais en el redisseny que l’Ajuntament ha volgut fer a Expoebre, especialment després dels dos anys en els quals no s’ha pogut dur a terme, i que responen als canvis que viu la societat: “les necessitats que la ciutadania teníem dècades enrera no són les mateixes que tenim al 2022 i per això hem volgut repensar l’oferta i adaptar-nos al context actual”, ha apuntat Pepió.

Un altre exemple és el saló Ebreambient, que en esta ocasió s’endinsarà més en les noves tecnologies vinculades amb l’obtenció d’energies netes, com ara les plaques solars, l’hidrogen verd o els vehicles elèctrics. Este és un dels espais ja consolidats dins d’Expoebre que es manté i es potencia, com també ho farà el saló Celebrem, amb una reconfiguració de l’espai que comptarà amb diversos proveïdors per tal que els visitants puguen trobar tot allò que necessiten per a fer que les seues celebracions familiars o empresarials esdevinguen en un dia inoblidable.

De la mateixa manera, la fira manté els sectors comercials, industrials i de serveis ja clàssics a Expoebre, amb una superfície firal que creix en 3.000 metres quadrats i que passa dels 175 expositors de l’última edició del 2019, als 205 d’enguany.