L’alcalde de Roquetes, Ivan Garcia, ha signat aquest dimecres al Consell Comarcal del Baix Ebre, el conveni HABITAT3 per a la gestió de 2 pisos a Roquetes per poder cobrir necessitats urgents en matèria de lloguer social d’habitatge.

Hàbitat 3 és una fundació impulsada per la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social per donar resposta conjunta a les necessitats d’habitatge entre el col·lectiu de persones en risc d’exclusió social.

L’alcalde de Roquetes, Ivan Garcia, ha remarcat la necessitat de donar resposta a les famílies del municipi més necessitades i amb dificultats financeres, i que malauradament s’espera que augmenti un cop deixi d’estar en vigor la llei que fins ara aturava els desnonaments.

L’Ajuntament de Roquetes es farà càrrec dels possibles impagaments de la renda de les famílies llogateres o els imports derivats del mal ús dels habitatges, entre altres, amb un màxim anual de 2.175 euros.

Ivan Garcia ha avançat que tot i que no té dades concretes, aquests dos pisos seran insuficients per cobrir les necessitats de Roquetes i que amb tota probabilitat s’augmentarà el parc de lloguer de pisos socials.

Aquests dos primers pisos estan ubicats al carrer Sol, i és l’Ajuntament l’encarregat de buscar els pisos i Hàbitat 3 el qui fa les gestions immobiliàries.

Amb aquest conveni el Consell Comarcal del Baix Ebre promou la creació d’un parc d’habitatge social a la comarca que dóna resposta a les famílies en situació d’especial emergència i amb necessitat d’acompanyament social.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, va signar el conveni de col·laboració amb el director d’Hàbitat3, Xavier Mauri, a través del qual la fundació, impulsada per la Taula del Tercer Sector, posarà a disposició del Consell habitatges de la seva titularitat a la comarca.

L’alcalde de Roquetes, Ivan Garcia, també és el vicepresident del Consell Comarcal del Baix Ebre, el qui ha destacat que des de la institució es vol donar resposta conjunta a les necessitats d’habitatge entre el col·lectiu de persones en risc d’exclusió social de la comarca.

El Consell Comarcal ha signat el conveni amb els ajuntaments de Roquetes, l’Ametlla de Mar, Deltebre, l’Aldea i l’Ampolla, els cinc municipis on s’engegarà aquest projecte.

Tot i que el Consell Comarcal del Baix Ebre no té competències en habitatge social, des de serveis socials s’ha detectat que la situació del mercat d’habitatge i les dificultats financeres provoquen serioses dificultats a moltes persones residents a la comarca.

El conveni amb els ajuntaments i Hàbitat3 permetrà fomentar i potenciar el treball en xarxa entre diferents administracions públiques i entitats per tal d’incrementar els recursos en l’àmbit de l’habitatge social.