L’Ajuntament de Roquetes s’avança a les exigències d’Europa en els nivells de la qualitat de l’aigua de boca instal·lant una estació de tractament d’aigua potable. L’equipament es construirà als terrenys del dipòsit d’aigua de la Urbanització Pilans amb un cost de 580.000 euros finançats per l’ACA amb un 60%.

L’alcalde de Roquetes, Ivan Garcia, acompanyat del regidor d’Obres Públiques i Gestió Ambiental, Jordi Allepuz, ha presentat el projecte de construcció d’una estació de tractament d’aigua potable al dipòsit d’aigua de la Urbanització Pilans.

Aquest equipament ha afirmat Ivan Garcia, “és totalment necessari a causa de l’ajustament que la Unió Europea fa dels paràmetres de control de l’aigua de boca. Aquests paràmetres detecten l’excés del nivell de pesticides i herbicides, i en el cas de Roquetes, el pou de la Urbanització Pilans, es trobaria al límit”.

Davant d’aquesta situació l’Ajuntament de Roquetes, amb la construcció d’aquest equipament, s’anticipa a la possibilitat que es poguessin superar els paràmetres que farien que l’aigua no fos apta per al consum humà.

De fet, segons explica Garcia, “l’Ajuntament ja fa dos anys que va demanar una subvenció a l’Agència Catalana de l’Aigua, però llavors la quantitat no es va considerar la idònia pel cost de l’obra, però en aquesta segona petició de subvenció l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) aportarà prop del 60% del pressupost total que és de 580.000 euros”.

L’alcalde també ha destacat que “aquesta és una obra que la ciutadania no vora físicament, però que suposarà garantir una qualitat suprema de l’aigua durant molts anys a la zona de la Urbanització Pilans, carreta del Reguers i camí de Vilaret”.

 

Pel que fa al nucli urbà de Roquetes, l’abastament d’aigua potable no té aquesta possible afectació de pesticides i herbicides, ja que es porta a terme des del pou més proper a la ciutat.

Garcia ha volgut remarcar “l’anticipació que ha fet l’Ajuntament de Roquetes per prevenir totes aquestes afectacions en l’aigua potable, com ja ha passat en altres municipis del territori on s’han trobat els paràmetres disparats i s’han vist obligats a deixar de subministrar aigua potable a les cases”.

Finalment, l’alcalde de Roquetes, Ivan Garcia, ha afirmat que “aquesta obra és importantíssima per garantir una qualitat de l’aigua exquisida, que actualment Roquetes ja té amb els paràmetres actuals de la Unió Europea, però que amb la nova modificació encara seran més exigents per tal de garantir una major qualitat de l’aigua, i per aquest motiu l’Ajuntament de Roquetes decideix tirar endavant aquest projecte que és tan important per la seva quantitat, 580.000 euros dels quals quasi 300.000 euros seran aportats pel romanent de tresoreria del 2022”.

L’obra consistirà en la construcció d’un petit edifici de 65 m/2 on s’ubicaran dos filtres, el primer de sorra i el segon de carbó actiu, per on passarà l’aigua que després anirà al dipòsit on es portarà a terme el procés de cloració per finalment subministrar-la a totes les llars.

Abans d’acabar aquest any es farà la licitació de l’obra amb la previsió de poder-la executar a principis del 2024.