El conseller de Salut, Manel Balcells, acompanyat del Delegat del Govern, Albert Salvadó, la directora territorial de Salut, Íngrid Roca, i de l’alcalde de Roquetes, Ivan Garcia, ha visitat aquest dijous 11 d’abril de 2024, les obres d’ampliació del CAP Roquetes, que entrarà en funcionament aquest estiu.

L’ampliació consisteix en un edifici annex a l’actual CAP de gairebé 1.000 metres quadrats, amb una àrea de recepció de 120 metres quadrats, una àrea tècnica de gairebé 600 metres quadrats amb gimnàs, vestidors, 15 boxs de tractaments i fins a 8 sales, entre elles una d’hidroteràpia.ç

L’objectiu d’aquesta ampliació és traslladar l’activitat de rehabilitació ambulatòria de baixa i mitjana complexitat de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC) al nou espai, amb la finalitat de destinar els espais actuals a activitats assistencials específiques d’un hospital de referència. A més, es pretén acostar aquests serveis als usuaris mitjançant una ubicació més accessible per a la població.

Així mateix, aquesta ampliació permetrà traslladar l’activitat de rehabilitació del CAP Baix Ebre, que facilitarà poder destinar nous espais a activitat assistencial de diferents serveis del territori. “Una ampliació destinada a totes aquelles persones que necessiten un servei de rehabilitació, més enllà de Roquetes, que ampliarà la seva cartera de serveis amb un equipament excepcional”, ha declarat Balcells.

El conseller de Salut, Manel Balcells i Díaz, ha confirmat en aquesta mateixa visita, que en els pròxims dies es licitarà el pla funcional del nou hospital de referència de les Terres de l’Ebre. Balcells ha assegurat que “és la consolidació del projecte del nou hospital de referència d’aquest territori”.

Balcells ha expressat que “una vegada fet el pla de dimensionament, aquesta segona part del pla funcional consisteix a afinar tots els processos assistencials”, un procés que “es farà amb els professionals i amb la ciutadania”. Balcells s’ha mostrat satisfet de “la consolidació d’aquest pla funcional, que reafirma que el nou hospital de referència de les Terres de l’Ebre avança sense interrupció, la qual cosa és una gran notícia”.