L’Ajuntament de Roquetes destinarà 40.000 € per als seus primers pressupostos participatius.

Les votacions s’efectuaran presencialment i des de la plataforma digital eAgora, que a més també permetrà una comunicació bidireccional amb els ciutadans.

L’alcalde de Roquetes, Ivan Garcia, ha qualificat de “novetats molt importants per al municipi, la realització dels primers pressupostos participatius i la implantació de la plataforma eAgora, una aplicació digital que permetrà la comunicació bidireccional amb els ciutadans”.

Aquesta nova eina municipal de comunicació permetrà la comunicació directa entre ciutadania, comerços, entitats i el mateix Ajuntament, a més de ser l’eina que permetrà també portar a terme els pressupostos participatius.

Ivan Garcia ha destacat que “aquesta plataforma servirà també perquè els ciutadans puguin informar de totes aquelles incidències que detectin al municipi perquè l’Ajuntament les pugui corregir”.

Per la seva part, el representant d’eAgora, Jofre Tessier, ha ressaltat que “amb aquesta plataforma Roquetes farà un pas més endavant cap a un municipi més connectat i cohesionat, permetent al ciutadà que pugui enviar a l’Ajuntament una incidència, un suggeriment , que puguin votar uns pressupostos participatius, veure l’agenda municipal, els actes de les entitats i on també comerços i entitats poden llençar una iniciativa per comprovar la participació, crear un esdeveniment, permetent al ciutadà interactuar en l’àmbit municipal”. Des de la mateixa aplicació “també es podran adquirir els tiquets per als diferents esdeveniments que s’organitzin al municipi, aconseguint centralitzar amb una sola aplicació tota la comunicació de ciutadania, comerços i associacions amb l’Ajuntament dins un únic espai”.  

L’alcalde de Roquetes, Ivan Garcia, s’ha mostrat orgullós de presentar els primers pressupostos participatius de Roquetes, una proposta que ha estat consensuada amb tots els grups municipals, dotats amb un pressupost de 40.000 euros.

En la votació i podran participar els Roqueteros i Roqueteres amb 18 anys o més que estiguin d’alta al cens municipal a data 31 de desembre de 2021.

El període de votació serà del 22 d’agost a l’11 de setembre del 2022 ambdós inclosos.

A la votació s’hauran de marcar 3 de les 6 propostes següents:

1) Il·luminació i ampliació, pista skate (ubicada al costat del pavelló municipal).

2) Rètol “ROQUETES” entrada població.

3) Espai Fitness a la zona esportiva (ubicat a l’espai lliure del frontal de les pistes de tenis).

4) Renovació parc infantil zona Raval Nova.

5) Millora patis de les escoles (arbres, pintura, jocs…).

6) Carril per a vianants al costat esquerre del carrer Pare Alberca (enfront del CAP).

 

La votació es podrà efectuar de les següents maneres:

Telemàticament: descarregant al mòbil l’APP eAgora (disponible per Android i Apple), creant l’usuari i buscant Roquetes. A l’apartat +/participació introduir les dades i votar.

Presencialment: a l’Ajuntament de dilluns a divendres de les 9.00 a les 14.00 hores. Caldrà identificar-se amb document oficial (DNI, passaport o carnet de conduir).

Amb la butlleta que trobarà al tríptic, sense retallar, ni estripar, marcant 3 de les 6 propostes.

Seran vots nuls els que no tinguin marcades 3 propostes.

La proposta guanyadora es farà pública el 15 de setembre i les obres estan previstes realitzar-se el darrer trimestre de l’any.

Ivan Garcia, ha anunciat que “per als propers pressupostos participatius la ciutadania també podrà fer les seves propostes que ara no s’han pogut recollir per manca de temps per efectuar els tràmits administratius”.

Pel que fa a la resta de propostes que no seran escollides, Garcia no ha descartat que algunes d’elles es puguin incloure als pressupostos de l’any vinent.

En la presentació també ha estat present la regidora d’Hisenda de l’Ajuntament de Roquetes, Tere Moreso.