L’Ajuntament de Roquetes està treballant per tal d’evitar el tancament d’AQUA, el Centre Esportiu Municipal de Roquetes, negociant un acord amb l’empresa Igesport, qui és qui gestiona aquest centre esportiu. L’empresa ha presentat un expedient de regulació d’ocupació per acomiadar tots els seus treballadors amb la previsió de tancar les instal·lacions el pròxim 15 de juny.

Segons ha explicat la responsable d’AQUA Roquetes, Carolina Satraka, “l’empresa va començar a patir problemes econòmics a finals de l’any 2018 motivat per l’obertura del complex esportiu WIN de Tortosa, però encara no era tan important, però a partir d’aquí, el 2020 la Covid-19 ens va obligar a tancar la porta i es va perdre un 40% durant l’any 2020”.

Segons Carolina la situació està afectant la plantilla dels treballadors davant d’un possible tancament de les instal·lacions. El dimarts que ve la direcció d’Igesport es reunirà amb els treballadors per explicar-los la decisió de l’empresa. Actualment hi ha 19 treballadors que formen part de la plantilla i al voltant de 700 abonats.

L’Ajuntament de Roquetes va aprovar fa pocs dies una partida de 66.000 euros per tal de poder compensar a Igesport les pèrdues derivades de la Covid-19. Una quantitat que segons la responsable d’AQUA Roquetes, troba que és insuficient per tal de cobrir els 200.000 euros de pèrdues.

Carolina, però es mostra satisfeta de la reacció que ha tingut l’Ajuntament de Roquetes i en concret el regidor d’Esports, Ivan Garcia, amb qui ja s’ha reunit i li ha assegurat la voluntat de l’Ajuntament d’evitar el tancament de les instal·lacions.

Finalment la responsable d’AQUA Roquetes, Carolina Satraka, ha volgut agrair especialment el suport que estan rebent per part de la gent.

Per la seva part, el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Roquetes, Ivan Garcia, ha explicat que “els serveis tècnics de l’Ajuntament estan treballant per tal d’arribar a un acord amb l’empresa el més ràpid possible, sempre dintre de les possibilitats que ens permeti la normativa legal”.

Ivan Garcia lamenta “l’actitud dels grups de l’oposició perquè perjudica a tothom, no beneficia ningú i perjudica tant a l’Ajuntament, l’empresa, treballadors com als usuaris i la gent que volia donar-se d’alta que ja no ho farà davant el possible tancament i tot plegat no beneficia ningú. Per part nostra seguirem treballant per a poder arribar a un acord de la millor manera possible, tant per l’Ajuntament com per a l’empresa, perquè continuï oberta, que és el que tots volem”.

Aquest possible acord entre l’Ajuntament de Roquetes i l’empresa concessionària del Centre Esportiu Municipal AQUA Roquetes i Igesport, hauria d’arribar abans del 15 de juny, que és la data prevista per al tancament de les instal·lacions.