La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, es va desplaçar dissabte a Roquetes per conèixer diverses actuacions que compten amb el suport de la Diputació de Tarragona. El recorregut es va iniciar a la Raval de Cristo, per visitar la remodelació del Casal de la Ravaleta i l’ampliació del consultori local. El projecte es finança amb 335.232,37 euros del Pla d’Acció Municipal (PAM). Les obres, que estaran enllestides a l’estiu, suposaran una millora per al teixit associatiu i els veïns i veïnes. A més de l’ampliació del consultori local, hi haurà noves oficines de correus i es millorarà la climatització i sonoritat del Casal, amb espais per activitats i material.

La visita va seguir a la zona de la Torre d’en Gil, on s’està construint un pàrquing per 13 autocaravanes amb tots els serveis. L’actuació compta amb 35.000 euros de la Diputació i també inclou nous espais d’aparcaments, un carril bici i la urbanització de la zona per sumar un nou espai verd al municipi per millorar la comoditat dels veïns i veïnes i atreure el turisme, tenint en compte la proximitat a la Via Verda i equipaments de referència com l’Observatori de l’Ebre. En total, l’obra s’ha adjudicat per 459.872,65 euros.

 

Després de la visita institucional a l’Ajuntament i la signatura del llibre d’honor, el recorregut va acabar a la zona del Passeig del Canal Ramón Bosch, per veure el resultat de les obres de pavimentació i millora. L’actuació, que millora la seguretat i mobilitat dels veïns i veïnes, preveu la reforma de la barana del passeig després de l’estiu. També compta amb un ajut del PAM de 297.717,63 euros. “El PAM és el principal instrument de cooperació que té la Diputació amb els municipis”, va assegurar durant la visita la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó. “Ens agrada venir als municipis per comprovar in situ i de primera mà aquesta col·laboració, que ha estat, està sent i ha de continuar sent així”, va afegir.

“Hem tingut l’honor de rebre la presidenta de la Diputació i hem pogut fer un recorregut per les diferents obres que es financen amb recursos de la Diputació”, afirma l’alcalde de Roquetes, Paco Gas, que destaca el paper fonamental de la Diputació. “Sense el paper que està jugant la Diputació en els últims temps, no seria possible realitzar aquests projectes. Són actuacions ambicioses i en visites així podem valorar l’esforç que des de la Diputació i l’Ajuntament fem per transformar aquests espais públics perquè la nostra població tingui una millor qualitat de vida”. “Ha sigut un dia excel·lent amb la seva visita i el compromís de continuar fent inversions a l’Ajuntament i al conjunt de les Terres de l’Ebre”, conclou.

La visita va comptar també amb l’assistència dels vicepresidents de la Diputació, Meritxell Roigé i Adam Tomàs, del diputat del Servei d’Assistència Municipal (SAM), Enric Adell, de la diputada del PAM, Marta Blanch, la regidora responsable del nucli de la Raval de Cristo, Núria Altadill i regidors del consistori.

Fotos: Susanna Cases.