Notícia destacada: ACN –

Diverses estacions meteorològiques automàtiques (EMA) de les Terres de l’Ebre ja superen o s’apropen als 150 litres per metre quadrat de pluja acumulada durant aquest dimarts arran del temporal. Es tracta del Perelló, amb 154,9 mil·límetres, i els Alfacs, amb 143. Aldover, amb 123, l’Aldea, amb 114, i Amposta i Mas de Barberans, amb 110, també superen els 100 litres. Altres localitats de la zona s’apropen als 100 mil·límetres, com Tivissa, amb 97, Alcanar, amb 95, Horta de Sant Joan, amb 89 i Ulldecona, amb 77.

Fins poc abans de les 12 del migdia el telèfon d’emergències 112 havia rebut 94 trucades relacionades amb el temporal de pluja, la majoria de les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona. De fet, 45 trucades, el 48% són de la comarca del Baix Ebre, i més concretament, 24 són de la seva capital, Tortosa. La segona localitat amb més trucades, 22, és Roquetes, a la mateixa comarca. La segona comarca amb més trucades ha estat el Montsià, amb 28, amb localitats com Santa Bàrbara, Deltebre i La Galera, amb 9, 7 i 7 respectivament. El Tarragonès i el Baix Penedès han registrat deu i cinc trucades, i ja hi ha alguna trucada del Gironès i el Barcelonès.

Les intenses pluges han provocat, de moment, el tall de la carretera TV-3421 de La Sènia a Roquetes a causa del desbordament d’un barranc. Tres equips de manteniment de carreteres de la Diputació de Tarragona estan actuant a la zona. La C-12 a Tortosa i la TP-3311 entre Santa Bàrbara i la Galera també estan tallades per tasques de neteja a la via a causa d’esllavissades.

Foto: Anna Ferràs – Pla general d’un grup de veïns de Santa Bàrbara retirant terra que ha arrossegat la barrancada en un carrer del centre de la població. Imatge del 23 de novembre de 2021.