Aquest divendres 5 d’abril, el conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Carles Campuzano, ha fet una visita institucional a Roquetes. La visita ha començat a l’Ajuntament, on ha estat rebut per l’alcalde de la ciutat, Ivan Garcia, el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, una representació dels regidors i regidores de l’equip de govern i el director dels Serveis Territorials de Drets Socials, Juan Manuel Jaramillo. A continuació s’han reunit a la sala de plens on el conseller ha signat al llibre d’honor de la ciutat.

Acte seguit, un cop acabada la recepció del conseller a l’Ajuntament la comitiva s’ha desplaçat a peu pel Ramon Bosch i Rosell i carrer Major de Roquetes, per visitar les obres de rehabilitació de la Llar residència i centre ocupacional que la Fundació Mercè Pla té a la casa de la Font de Roquetes.

El conseller ha estat rebut per l’equip directiu de Llar residència i centre ocupacional de la Fundació Mercè Pla i per quatre de les persones que hi viuen a la residència, que han estat les encarregades de fer-li una visita guiada per totes les instal·lacions. El conseller ha pogut comprovar els bons acabats de les diferents dependències de què consta l’edifici, habitacions individuals, decorades personalment pels usuaris, una gran sala menjador equipada amb cuina pròpia i una zona de descans amb còmodes butaques.

La zona del centre ocupacional està ubicada en una sala espaiosa equipada amb taules i cadires per dur a terme les diferents activitats, envoltada per amplis finestrals que permeten l’entrada de molta llum natural i també amb un accés a l’ampli patí situat al centre de l’edifici on els usuaris poden gaudir a l’aire lliure les seves estones d’esbarjo.

El conseller Carles Campuzano ha qualificat l’equipament com “un bon exemple dels models residencials que el país necessita, que permeten a les persones amb discapacitats que hi viuen, desenvolupar la seva vida amb la màxima autonomia, llibertat i plenitud, i fundacions com la Mercè Pla són imprescindibles per tindre serveis de qualitat que facilitin la vida autònoma d’aquestes persones”.

Les obres de rehabilitació de la casa de la Font han tingut un cost d’1.200.000 euros i han comptat amb una aportació dels fons europeus Next Generation. Actualment, a la Llar residència la Fundació Mercè Pla a Roquetes hi viuen 12 persones i les instal·lacions del centre ocupacional tenen una capacitat per donar servei a 16 persones.