Entrevistem a Gemma Tolosa, tècnica de l’Oficina de Transició Energètica del Consell Comarcal del Baix Ebre, per conèixer aquest nou servei que neix per acompanyar a tots els actors comarcals en el canvi de model energètic, un model energètic renovable, net, descentralitzat i democràtic.

En aquest sentit, el Govern de la Generalitat de Catalunya té l’objectiu d’arribar a tenir un 50% de l’energia utilitzada provinent de fonts renovables el 2030 i arribar a la neutralitat climàtica el 2050. Aquests objectius determinats pel govern es traslladen també a l’escala comarcal, establint la necessitat d’implementar millores en l’ús de l’energia, incrementar l’eficiència energètica i augmentant la potència instal·lada de fonts d’energia renovables.

Així, el servei de transició energètica ha de contribuir en l’assoliment d’aquests objectius i, a més, treballar per aconseguir un nou model energètic distribuït i descentralitzat, amb cohesió territorial i democràtic i participat.

El servei de transició energètica del Consell Comarcal donarà servei tant als ajuntaments com a la ciutadania i empreses de la comarca en tots aquells temes relacionats amb la transició energètica:

– Autoconsum, individual i compartit

– Eficiència energètica

– Biomassa

– Assessorament en la tramitació de subvencions

– Comunitats energètiques locals

Més informació: Oficina de Transició Energètica