Dos alumnes de l’Institut Roquetes, han estat els guanyadors de l’etapa espanyola en la categoria Joves, del Hackaton Internacional Happy Code 2021 – Educació Financera.

Entrevistem als dos alumnes creadors de l’aplicació guanyadora i els dos professors de l’Institut Roquetes que han coordinat el projecte. Els alumnes de 1r d’ESO, Mark Pallarés i Oriol Tafalla, i el professor de Tecnologia i Coordinador Digital, Jaume Ferrer i la professora d’Economia i Coordinadora de Pedagogia, Aida Martorell.

Happy Code és una referència global en l’ensenyament de Programació, Maker i Robòtica, present en països com Brasil, Portugal, Espanya i Estats Units. Està especialitzada en l’educació STEAM (Ciències, Tecnologia, Enginyeria, Arts i Matemàtiques), i aquest any 2021 ha convocat el seu primer Hackathon Internacional amb un desafiament centrat en l’Educació Financera.

El Hackathon és una activitat per fomentar nous talents creatius i emprenedors, que estimuli el desenvolupament de solucions digitals a partir d’un desafiament com el que es planteja aquest any, basat en l’Educació Financera.

El projecte ha consistit a realitzar un Canvas, o esquema del model proposat, dibuixar un prototip d’aquesta idea desenvolupada i gravar un vídeo de presentació del projecte de dos minuts. Els projectes guanyadors a Espanya competiran a escala internacional amb propostes d’altres alumnes del Brasil i Portugal, on Happy Code té presència.

Mark Pallarés i Oriol Tafalla, han guanyat l’etapa espanyola en la categoria Joves, amb una app que fomenta l’estalvi i que han anomenat “FinazApp”, que té per objectiu ajudar a gestionar millor els estalvis per afrontar imprevistos.