L’Ajuntament de Roquetes ha posat en marxa el servei de dues agents cíviques que vetllaran per una bona convivència entre la ciutadania vetllant que es compleixin les normes més elementals de civisme en els àmbits de l’ús de l’espai públic i també de les mesures establertes per la pandèmia.

El regidor de Gestió Ambiental, Ivan Garcia, ha explicat que algunes de les seves tasques seran vetllar perquè la gent utilitzi la mascareta, es mantinguin les distàncies de seguretat i l’aforament de bars i restaurants i també donaran suport a la policia local en el control dels accessos a les escoles de Roquetes i Raval de Cristo.

Les dues agents cíviques també incentivaran a la gent en l’hàbit de reciclar, informant i assessorant sobre els dubtes de quins són els residus que es poden dipositar a cada contenidor.

També s’informarà els propietaris dels gossos de l’obligatorietat de tenir-los censats i amb el xip identificatiu i sobretot de ser curosos en recollir els excrements de la via pública.

D’altra banda les agents cíviques també rebran suggeriments i queixes per part dels ciutadans sobre les deficiències detectades en els equipaments i instal·lacions municipals o en la via pública.

Aquestes dues agents cíviques es reparteixen l’activitat en horari de matí i tarda, actuant al centre urbà de Roquetes, Raval de Cristo i també a la Urbanització Pilans.

La contractació de les agents cíviques han estat una d’elles directament per l’Ajuntament amb una subvenció de la Diputació de Tarragona durant sis mesos, i l’altra a través del Consell Comarcal del Baix Ebre durant un període de nou mesos.