L’exposició “Operació Aigua” d’Agbar, companyia gestora del cicle de l’aigua i serveis mediambientals, ha estat inaugurada avui a Roquetes per l’alcalde Ivan Garcia i el gerent territorial d’Agbar, Jordi Pont, al passeig Ramon Bosch i Rosell, emplaçament d’aquesta mostra didàctica.

L’acte també ha comptat amb la presència de la regidora de Medi Ambient de Roquetes, Sònia Andrade, el cap de Distribució d’Agbar, Marc Pino, i la coordinadora de Clients, Anna Machuca.
L’exposició, que es podrà visitar a Roquetes fins al 24 d’abril, té l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la situació actual i futura de la disponibilitat d’aigua, dels usos i abusos que en fem com a societat i de l’impacte que aquestes accions tenen en el medi natural. L’exposició està dirigida al públic general, amb un èmfasi especial en el familiar i escolar.

L’alcalde Ivan Garcia ha explicat que “reflexionar sobre la disponibilitat de l’aigua és la millor manera d’entendre que n’hem de tenir cura” i ha destacat el valor didàctic que té aquesta mostra envers les noves generacions.

El gerent territorial d’Agbar, Jordi Pont, ha remarcat que “la companyia ha adoptat un rol actiu per contribuir a assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible” i ha destacat “l’aposta per la conscienciació i la sensibilització ciutadana en un moment de transformació davant l’emergència climàtica i social”. Essent l’exposició un exemple d’aquesta aposta, Pont ha animat les escoles a visitar-la pel seu caràcter divulgatiu: “la mostra ens interpel·la davant l’impacte que les nostres accions tenen en el medi natural i, especialment, en un recurs escàs com és l’aigua, que és un servei bàsic que Agbar garanteix a tota la població, sense deixar ningú enrere”.

Així mateix, el representant de la companyia del cicle de l’aigua ha incidit que “cadascú de nosaltres té un paper important a jugar en el desafiament que suposa el canvi climàtic” i ha refermat que “la cooperació publicoprivada i el compromís ciutadà són eines imprescindibles per construir un futur sostenible”.

Aquesta exposició s’emmarca en el pacte social que Agbar i l’Ajuntament estan impulsant a Roquetes i que té com a objectiu garantir una recuperació econòmica sostenible i inclusiva basada en la cooperació i el diàleg amb els principals grups de relació locals.

Durant les pròximes setmanes, es programaran vistes de l’alumnat de l’Escola Marcel·lí Domingo i de l’Escola de la Raval de Cristo.

Com a dades destacades, “Operació Aigua” mostra que més de 800 milions de persones a tot el món no disposen d’aigua potable. També es visualitza que més de 4.000 milions de persones no tenen accés a lavabos i que un 80% de les aigües residuals es llencen als rius i al mar sense tractar, la qual cosa provoca la contaminació de les aigües. L’exposició es divideix en els següents blocs: “Com contaminem l’aigua”, “Com s’embruta l’aigua?”, “Aigua per a tothom?” i “Quanta aigua consumeixes?”.

L’acte d’inauguració ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Roquetes.

L’exposició “Operació Aigua”, que és itinerant, també està instal·lada actualment a Arbúcies. Ja ha visitat Granollers, Mollet, Sant Celoni, Sant Cugat, Rubí, Martorell, Amposta, Sitges, Alcanar, Valls, Mollerussa, Tàrrega, Ulldecona, Calafell, Constantí, Cambrils, Tarragona, Barcelona, Sant Pere de Ribes, Igualada, Sallent, Taradell, Berga, Manlleu, Alp, Santa Bàrbara, Constantí i Olot. En total, visitarà una cinquantena de poblacions catalanes en dos anys.

Es pot consultar més informació al web de l’Operació Aigua: https://operacioaigua.cat/

Foto: Vista de l’exposició al passeig Ramon Bosch i Rosell.