El president del Patronat de Festes de Roquetes, Juan Carlos Sangres, l’alcalde de Roquetes, Ivan Garcia i el regidor de Festes, Sisco Ollé i han presentat oficialment el llibre del programa de les Festes Majors de Roquetes 2022, que se celebraran de l’1 al 10 de juliol.
 
El regidor de Festes, Sisco Ollé, ha destacat la portada del llibre de festes que novament és obra de l’il·lustrador roquetenc, Ignasi Blanch, aquest any amb el lema “Ens devíem un pas doble”. Ollé ha agraït “l’esforç del Patronat per organitzar la multitud d’actes que s’han preparat, que seran aptes per a tothom i per a totes les edats amb l’objectiu que la gent surti al carrer i s’oblidi del mal tràngol que ha suposat la pandèmia”. Ollé ha destacat com a novetat important, que “ha partir d’aquest any les Festes Majors de Roquetes comptaran amb Hereus i Hereuets, un canvi de dinàmiques a favor de la igualtat de gènere que han vingut per a quedar-se”.
 
Per la seva part, el president del Patronat de Festes de Roquetes, Juan Carlos Sangres, ha ressaltat dels actes programats aquest any, l’homenatge que el divendres 1 de juliol es farà als gegants de la ciutat, Isabel i Gregori, pel seu 75è aniversari després de l’acte de presentació de pubilles i hereus. A l’ofrena de Flors i Fruits portaran la bandera de la ciutat l’Associació de Dones de Roquetes pel seu 25è aniversari i els portadors de la bandera del Patronat de Festes seran Encarna Cardona i Robert Monllau, per la seva plena dedicació a l’entitat durant 20 anys. Una altra de les novetats d’aquest any és la 1a trobada multicultural organitzada per Càritas Roquetes, amb la qual es vol donar visibilitat a totes les cultures que hi conviuen a la ciutat i alhora integrar-les també a la festa major mitjançant la gastronomia i la música.
 
Sangres també ha destacat “la inscripció de 12 colles per participar en les tretze proves del concurs de “Joves i No tan Joves” així com la implicació que han tingut les diferents entitats de la ciutat en la programació de la festa omplint-la d’activitats”.
 
Finalment l’alcalde de Roquetes, Ivan Garcia, ha celebrat el retorn a la normalitat després de dos anys de restriccions per la pandèmia i ha insistit en que “per primera vegada les fetes tindran hereus i hereuets, un fet que demostra que la igualtat és un dels objectius de l’equip de govern”. Garcia ha volgut “agrair especialment el treball del Patronat durant els seus 49 anys d’història perquè tots puguem gaudir de les Festes Majors”.
 
Una altra de les novetats que ha anunciat és el sentit a la inversa del recorregut de l’Ofrena que acabarà a l’Hort de Cruells, i que té com a convidada la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, segons Garcia, “com a mostra d’agraïment per haver estat molt al costat de l’Ajuntament durant aquesta legislatura”. El Punt Lila “també estarà present durant les nits de ball per donar informació o oferir ajuda si alguna persona se sent amenaçada”. L’alcalde també ha destacat “l’exposició fotogràfica “Roquetes Orígens” amb imatges antigues del municipi que es podrà veure als aparadors dels comerços de Roquetes i Raval de Cristo i que es promocionarà amb dues grans lones que estaran situades al carrer Major enfront de l’església”.
 
També ha ressaltat la figura de la persona convidada a fer el pregó d’aquestes festes, la roquetera Noèlia Gallardo Borràs, investigadora del grup de Recerca en Patologia Oncològica i Bioinformàtica ubicat a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, que treballa en el Projecte Emma d’investigació del càncer de mama.
 
Finalment, Ivan Garcia ha anunciat la novetat de “la utilització d’un got reciclable a la terrassa d’estiu que es podrà adquirir a la taquilla al preu de 3 euros que seran reemborsats quan es retorni en acabar la nit de ball, amb l’objectiu de reduir la gran quantitat de residus que es generen durant les festes i alhora també promoure la igualtat amb el lema “Respecta’m o a fer Punyetes” que porta imprès el got”.
 
Les Festes Majors de Roquetes es caracteritzen per la gran participació de la gent en actes com el gran Cosso-Iris, la festa de la bicicleta, el sopar de la cabra, les menjades populars, les exhibicions de vaquetes i correbous, el correfoc, les nits de ball o el Rocket’s Festival d’entre les moltes activitats programades.