Els regidors de Movem Roquetes, David Poy i Toni Hurtado, han anunciat aquest matí de dimecres, en roda de premsa, que el grup municipal presentarà al Ple del mes de març de l’Ajuntament de Roquetes una moció per mostrar el rebuig a l’assetjament escolar i donar suport a la diversitat i la inclusivitat.

Poy ha explicat que a les portes del Dia Mundial de Sensibilització sobre l’Autisme, el pròxim 02 d’abril, i arran dels fets succeïts recentment a La Ràpita amb l’intent de suïcidi d’un jove amb autisme, el grup municipal Movem presenta al Ple del mes de març de l’Ajuntament de Roquetes una moció per mostrar el rebuig a l’assetjament escolar i donar suport a la diversitat i la inclusivitat.
 
En aquesta moció, Movem recull les demandes dels sindicats educatius, que reclamen al Departament d’Educació més mesures perquè els centres educatius puguin garantir un sistema inclusiu, així com també eines efectives perquè puguin gestionar els casos d’assetjament escolar. Tal com afirma el portaveu de Movem Roquetes, David Poy, “el Departament d’Educació hauria de dotar de més professionals els centres educatius per poder atendre la diversitat i la inclusivitat cobrint realment les necessitats de cada alumne”.
 
Movem també es fa seves les reclamacions de les associacions TEA del territori que reclamen al Departament de Salut aplicar efectivament el Pla Integral d’Atenció a l’Autisme per millorar els sistemes de diagnòstic, informació del TEA i acompanyament a les famílies, i assistència personal, sobretot en referència a la vida adulta.
 
Per últim, i ja en el pla local, es demana a l’Ajuntament eines per millorar la socialització de les persones amb TEA, tal com explica Poy, “es pot millorar la senyalització dels espais de la ciutat amb pictogrames, així com també s’ha d’adequar els centres educatius per fer-los més inclusius i es podria programar algun acte festiu sense música i il·luminació potent per a aquest col·lectiu.”