L’exalcalde de Roquetes, Paco Gas, absolt per segon cop pels fets de l’1 d’Octubre. L’Audiència de Tarragona confirma la sentència del jutjat de Tortosa, desestimant el recurs presentat pel Ministeri Fiscal contra l’absolució de Gas.

Aquest dijous, catorze de juliol, el president de la Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana, Albert Salvadó, l’exalcalde de Roquetes, Paco Gas, acompanyats de la diputada al Parlament de Catalunya, Maria Jesús Viña, l’alcalde Roquetes, Ivan Garcia, i les regidores i tinents alcaldes, Teresa Moreso i Cinta Garcia, han valorat en una roda de premsa l’absolució, per segon cop, de l’exalcalde de Roquetes Paco Gas.
 
Paco Gas, exalcalde de Roquetes; ha fet saber que l’Audiència Provincial de Tarragona ha desestimat el recurs que va presentar el Ministeri Fiscal contra la seva absolució, dictada pel jutjat penal número 2 de Tortosa, per l‘actuació que va tenir l’1 d’octubre de 2017. La notícia l’ha donat davant del mural pintat per l’il·lustrador Ignasi Blanch, a la paret del pavelló poliesportiu de Roquetes, on es va produir la intervenció policial per aturar el referèndum.
 
L’exalcalde ha recordat que “estava aquí quan la Guàrdia Civil va carregar, perquè creia que era el meu deure com a ciutadà poder votar, i també la meva obligació com a alcalde de Roquetes, estar al costat de la nostra gent”.
 
Gas s’ha felicitat que quedin desestimades, per segona vegada, “les acusacions falses que es basaven únicament en la instrucció feta per la Guardia Civil; la qual torna a quedar desacreditada per uns fets falsos que es van inventar” i que es consideren com a “a fets no provats”. Gas ha recordat que “la jutgessa del penal de Tortosa va anul·lar el testimoni dels cinc guàrdia civils per haver testificat des del mateix cuartel”.
 
L’exalcalde ha destacat que “aquesta absolució també és un precedent per a l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, i el regidor, Albert Salvadó, pendents de judici per l’1 d’octubre; perquè queda molt clar que els fets que es van produir aquell dia no suposaven cap delicte”.
 
Gas ha emfatitzat que “la repressió no és només el fet concret que et puguin condemnar, sinó que és també tot el temps de patiment, d’angoixa i d’incerteses que la instrucció comporta. L’hem d’entendre en tot el seu context i amb unes conseqüències difícils en l’àmbit particular, familiar i laboral”. Ha dit.
 
“Davant tota aquesta repressió de l’Estat; hem aguantat, aguantarem, i en el moment que tinguem l’oportunitat tornarem a plantejar el referèndum; tornarem a votar i estic segur que tornarem a guanyar”. Ha conclòs Paco Gas, després d’agrair la feina del seu equip jurídic i el suport rebut tant pel seu partit com pels companys de grup municipal.
Albert Salvadó, president de la Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana, ha apuntat que “el judici contra Paco Gas no era un judici contra ell sinó que era un judici contra tota la gent de Roquetes que fa cinc anys estaven aquí, davant del pavelló, i l’únic que volien era votar, per tant, Paco representa tota aquella gent”.
 
Salvadó ha expressat el desig “que finalitzi el procés judicial contra Paco Gas” a la vegada que ha lloat l’actitud que ha mostrat durant tot el procediment judicial: “defensant més i millor que mai, allò que ha defensat sempre, un país lliure nacional i socialment; i sense fer ni un pas endarrere”.