La Diputació de Tarragona ha iniciat aquest mes de febrer les obres de condicionament de la carretera T-342 entre Roquetes i els Reguers. L’actuació suposarà una inversió de 4,3 milions d’euros i permetrà millorar la seguretat i comoditat de tots els usuaris d’aquesta via per on circulen cada dia més de 3.200 vehicles i que és la via de comunicació principal per als Reguers, el municipi d’Alfara de Carles i l’accés al Mont Caro.

Aquest dimecres al migdia el diputat delegat de l’Àrea del Servei d’Assistència al Territori (SAT) de la Diputació de Tarragona, Miquel Subirats, ha visitat les obres de la T-342 i ha presentat el projecte de condicionament que hi està duent a terme la institució. A la visita l’han acompanyat l’alcaldessa de Tortosa i vicepresidenta de la Diputació, Meritxell Roigé; l’alcaldessa de la pedania dels Reguers, Esther Vidal i l’alcalde de Roquetes, Ivan Garcia.

El diputat de carreteres, Miquel Subirats, s’ha referit a “la voluntat de servei de la Diputació per millorar les connexions entre els municipis i la qualitat de vida de tota la ciutadania”, en aquest sentit ha destacat “la importància que té aquesta obra per la seguretat de tots els usuaris” i ha indicat que l’actuació  millorarà l’accessibilitat als Reguers, a Alfara de Carles i al Parc Natural dels Ports.

L’alcaldessa de Tortosa i vicepresidenta de la Diputació, Meritxell Roigé, ha reafirmat la importància de l’obra pel que fa a la seguretat i la comoditat dels usuaris i ha destacat “l’aposta que la Diputació de Tarragona fa per l’equilibri territorial”. Roigé també ha manifestat que l’actuació permetrà revaloritzar el Parc Natural dels Ports com atractiu turístic, ja que es millorarà l’accés a “un dels patrimonis naturals més importants que tenim al territori”, ha assenyalat.

Al seu torn, l’alcalde de Roquetes, Ivan Garcia, ha valorat molt positivament l’obra pels beneficis que suposa per al veïnat d’ambdós municipis, i ha destacat l’ampliació del pont i la construcció de les dues rotondes que milloren l’accés al Parc Natural dels Ports. Una valoració amb la qual ha coincidit l’alcaldessa de la pedania dels Reguers, Esther Vidal.

 

Les obres consisteixen en el condicionament de la carretera T-342 entre el final de la travessera urbana de Roquetes i la connexió amb la carretera TV-3422 a l’EMD dels Reguers, al terme municipal de Tortosa. La longitud total del tram és de 5.760 metres, entre el PK 0+730 i el PK 6+490. Els treballs inclouran la millora del traçat i l’ampliació de la carretera generalment per un dels seus costats, així com la instal·lació de la canalització d’infraestructura de telecomunicacions per al desplegament de la xarxa de fibra òptica al llarg de tota la via. Altres actuacions previstes són l’ampliació del pont dels Reguers, la construcció de dues rotondes per ordenar el trànsit i l’habilitació d’un itinerari protegit per a ciclistes i vianants.

Les obres van a càrrec de l’empresa constructora Romà Infraestructures i Serveis SAU. Es preveu que els treballs tinguin una durada de 18 mesos i en alguns casos comportaran afectacions al trànsit. Puntualment s’habilitaran itineraris alternatius degudament senyalitzats.

Ampliació del pont dels Reguers

Les obres de condicionament contemplen l’ampliació del pont dels Reguers, situat a l’encreuament de la carretera T-342 amb la Vall Cervera (concretament al PK 5+375), una estructura de 15 metres de longitud que ara passarà de 5 a 8 metres d’amplada per tal de garantir el pas simultani de dos vehicles.

Noves rotondes per ordenar al trànsit

D’altra banda, el projecte pretén donar una solució més adequada i segura a les interseccions situades a la sortida de l’entramat urbà de Roquetes (PK 0+730) i a la confluència amb el camí de Mirambó i el vial d’accés al Mont Caro (PK 3+800), canviant la morfologia de les interseccions actuals mitjançant la construcció de dues rotondes.

Itinerari ciclable

Amb l’objectiu de fomentar l’ús de la bicicleta i augmentar la seguretat de ciclistes i vianants, en tot el tram comprès entre la sortida de Roquetes i l’entrada al nucli dels Reguers s’ha previst la implantació d’un itinerari ciclable i de vianants protegit de 2,5 metres d’amplada. Excepcionalment, al tram comprès entre el PK 3+920 i el PK 4+580 l’itinerari transcorre per l’interior de la urbanització dels Pilans, i per tant es planteja de manera segregada.

El projecte de millora de la carretera T-342 entre Roquetes i els Reguers també inclourà, entre altres accions, la reposició dels serveis afectats, la instal·lació de l’enllumenat a les rotondes, la reposició dels diferents accessos a finques i camins, la plantació d’arbrat en diferents punts del traçat, l’adequació o implantació de noves obres de drenatge o la corresponent senyalització horitzontal i vertical.