El 22 de novembre de 2023 va tenir lloc a la Biblioteca de Roquetes Mercè Lleixà, la 2a Jornada de Reflexió sobre les violències masclistes on van participar alumnes de 6è de primària de les escoles Mestre Marcel·lí Domingo i Raval de Cristo i alumnes de 1r d’ESO de l’Institut Roquetes.

La jornada, dinamitzada per la professora de filosofia de l’Institut Roquetes, Joana Subirats, tenia per objectiu debatre i reflexionar sobre la violència en general i les violències masclistes en particular partint del diàleg entre iguals.


Aquestes trobades sorgides per iniciativa de l’Àrea d’Igualtat i Joventut de l’Ajuntament de Roquetes, tenen per objectiu, com explica la regidora responsable de l’àrea, Cinta Garcia, conèixer la visió dels més joves, què en pensen i com reaccionen davant de les violències masclistes.

L’activitat va ser enregistrada per l’alumnat de l’optativa de Periodisme de 3r d’ESO de l’Institut Roquetes.


La jornada de reflexió va acabar amb un debat i l’elaboració d’un pòster amb les paraules que els alumnes van voler destacar de tot el que vàrem debatre conjuntament, sent les més repetides, respecte, igualtat i justícia.