Notícia destacada: ACN – L’empresa nord-americana Jabil ha anunciat la inversió de 25 milions de dòlars per a la construcció d’una nova planta de fabricació d’ampolles de cartró al seu centre d’excel·lència en sostenibilitat de Tortosa. La mateixa inversió preveu efectuar també a la seva filial Ecologic de Manteca, a Califòrnia. Tot plegat ha de servir per reforçar la seva aposta pel segment de mercat dels envasos de paper per a productes de gran consum (CPG), en la línia de les demandes dels consumidors, que el prefereixen al plàstic o als metalls lleugers. Jabil assegura que amb aquestes inversions podrà disposar de “la primera tecnologia escalable de fabricació de paper del mercat”.

Aquesta nova tecnologia li permetrà traslladar el modelat de polpa de cel·lulosa a nous territoris i li permetrà produir centenars de milers d’envasos de paper. Segons ha precisat el president of Jabil i CEO de Jabil Packaging Solutions, Jason Paladino, la posada en marxa de les dues plantes suposarà un “increment significatiu de la capacitat de packaging per als mercats nord-americà i europeu, ajudant les marques CPG a aconseguir els seus objectius de sostenibilitat”.

“A mesura que els consumidors són més conscients de l’impacte mediambiental dels residus plàstics, busquen noves solucions d’envasament sostenibles, com el paper. El repte per als fabricants d’envasos és poder escalar la producció per satisfer aquesta demanda”, ha afegit Paladino.

L’expansió de la divisió Jabil Packaging Solutions amb les dues inversions anunciades dona continuïtat al procés iniciat el passat mes de gener, quan Jabil va adquirir Ecologic Brands, empresa líder en el sector de proveïment d’envasos sostenibles i especialitzada en produir ampolles de paper així com solucions de packaging basades en aquest material

L’empresa nord-americana ocupa 260.000 persones arreu del món en un centenar de centres de producció escampats per 30 països. A banda de les instal·lacions de Tortosa, que són la base de la companyia a l’estat espanyol, Jabil té també un centre tecnològic, amb la denominació Blue Sky, al polígon Catalunya Sud, al municipi veí de l’Aldea.

Foto: Anna Ferràs – Façana del nou centre tecnològic Jabil Blue Sky de l’Aldea. Imatge del 14 de juny de 2017.