Notícia destacada: ACN – L’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa ha restringit les visites i l’acompanyament de pacients a causa d’un brot intern de pacients. S’està fent un cribratge massiu a tots els usuaris i professionals afectats, per tal de poder controlar-lo. El centre recomana que els acompanyants siguin persones vacunades i que s’abstinguin de ser-ho menors d’edat i persones amb qualsevol classe de simptomatologia, així com aïllats per contagi o contactes estrets. Els pacients de consultes externes i d’Urgències hauran d’anar sols, excepte els casos que requereixen acompanyant com malalts amb criteris de dependència, menors, o parts, entre d’altres. L’acompanyant dels usuaris hospitalitzats haurà de ser una única persona per dia i en l’horari establert.

L’horari de visites dels pacients hospitalitzats és de 13:00 a 16:00 hores i de 19:00 a 21:00 hores, excepte els infants i les pacients obstètriques que poden estar acompanyats tot el dia. Els acompanyants han de signar un full d’autoresponsabilitat COVID-19.

En el cas dels pacients de la Unitat de Medicina Intensiva i a la Unitat de Cures Complexes, es comunicarà directament als familiars la informació mèdica i el règim de visites, que en cas favorable serà d’un acompanyant per dia amb horari de 14:00 a 16:00 hores i de 17:00 a 19:00 hores.

Els acompanyants dels pacients que van a quiròfan, han de facilitar el telèfon a la recepció quirúrgica i els professionals responsables del pacient els trucaran en acabar la intervenció.

 
Foto: Anna Ferràs – Un facultatiu i un pacient entrant a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. Imatge del 29 de novembre del 2021.