Tindrà lloc el pròxim 5 d’octubre al Casal de la Ravaleta, amb demostracions de cuina en directe a càrrec de reconeguts xefs del panorama nacional.

Una nou aparador per a la promoció de la ciutat. Roquetes estrenarà el dissabte 5 d’octubre GastroCaça Roquetes, un nou esdeveniment gastronòmic de demostració de cuina en directe de carns de caça a les Terres de l’Ebre, amb xefs de renom del panorama nacional en acció. L’acte tindrà lloc durant tot el matí al Casal de la Ravaleta, amb l’elaboració de plats on el porc senglar, el cabirol, la llebre o l’ànec seran els protagonistes.

L’esdeveniment estarà obert tant als restauradors locals com al públic en general, i comptarà amb ‘show cookings’ a càrrec d’alguns cuiners Estrella Michelin, com ara Fran López (Villa Retiro, Xerta); Rafel Múria (Quatre Molins, Cornudella de Montsant); a més d’Eli Farrero (El Ventador, Barruera); i Albert Boronat (Ambassade, Llívia).

La primera edició de Gastrocaça Roquetes estarà organitzada per l’Ajuntament de Roquetes, amb la col·laboració de la Federació Catalana de Caça i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

La Boqueria de Barcelona acull la presentació

L’aula gastronòmica ‘Espai Boqueria’, del Mercat de la Boqueria de Barcelona, ha viscut aquest dilluns la presentació oficial de l’esdeveniment, amb l’assistència d’experts del sector gastronòmic i cinegètic català, així com de representants de les diferents institucions que contribuiran a fer realitat el projecte.

Ivan Garcia: “L’aposta de Roquetes pel GastroCaça és decidida”

Durant l’acte, l’alcalde de Roquetes, Ivan Garcia, ha manifestat que “l’aposta de Roquetes pel Gastrocaça és decidida”, per la rellevància  de la Societat de Caçadors La Perdiz Roquetense, amb prop de 600 socis, i la situació del municipi a cavall dels parcs naturals dels Ports i del Delta de l’Ebre, que proporcionen “una gran quantitat de carn de caça”. A més, el batlle roquetero ha subratllat el fet de poder gaudir de xefs “de primer nivell d’arreu del país” en el certamen, com un reclam més per “fomentar-ne el consum”, i que la gent del territori “conegui totes les possibilitats” al voltant d’aquest producte.

Al seu torn, el fins ara president de la Federació Catalana de Caça, Sergi Sánchez, ha volgut lloar la iniciativa de l’Ajuntament de Roquetes, qualificant-la com a “molt encertada”. “És una gran manera de donar a conèixer aquest producte d’excel·lent qualitat i de quilòmetre zero. També ens permetrà exposar totes les virtuts d’una activitat que venim fent durant tota la vida, aprofitant l’actual moment d’explosió demogràfica d’espècies cinegètiques, i donar-li sentit compartint-ho amb la gent”, ha indicat.

Per últim, la directora general de Boscos i Gestió del Medi de la Generalitat, Anna Sanitjas, ha destacat “el servei dels caçadors al medi ambient”, per la seva “contribució i ajuda als pagesos en la protecció dels cultius”. Alhora, ha subratllat “el valor culinari” de la carn de caça, tot desitjant que pugui “incorporar-se i integrar-se de forma habitual en els circuits comercials d’alimentació”.

Un tastet de la jornada

Durant l’acte de presentació, a la vegada, un dels cuiners que participarà en la primera edició de GastroCaça Roquetes, el perellonenc Rafel Múria, ha realitzat un petit tast del que representarà l’esdeveniment amb una sessió de cuina de carn de caça en directe, als fogons de la Boqueria.

A més, també s’ha dut a terme la conferència ‘La tasca dels caçadors per minvar els danys als conreus’, per part del president de la Federació de les DOP i IGP, el corberà Josep Pere Colat.

En l’acte, així mateix, han estat presents el director dels serveis territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a les Terres de l’Ebre, Jesús Gómez; el directiu i representant territorial de la Federació Catalana de Caça a les Terres de l’Ebre, José Pedro Tomàs; el director general de la Fundació Alícia i membre de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia, Toni Massanés; la tinenta d’alcalde i regidora d’Hisenda i Activitat Econòmica de Roquetes, Tere Moreso; la regidora de Turisme i Esports de la ciutat, Sonia Andrade; i el regidor de Gestió Ambiental del municipi, Jordi Allepuz.