Notícia destacada: ACN – La comissió executiva de la Reserva de la Biosfera Terres de l’Ebre ha aprovat i prioritzat les accions del pla de comunicació amb què es vol incrementar la visibilitat a la marca EbreBiosfera –perquè “es respiri arreu”. Un dels punts claus de l’estratègia és reivindicar-se com el territori més sostenible de país i el principal productor agroalimentari de proximitat, “valors afegits” que la marca ha d’aportar a les empreses perquè s’hi adhereixin –actualment ho han fet 160, sobretot agroalimentàries i turístiques-. El pla també proposa reforçar el sentiment de pertinença dels ciutadans i l’orgull pel model de territori. Compta ja amb uns 3 MEUR de recursos. La marca EbreBiosfera es promocionarà a Alimentària i aviat estrenarà portal web.

Aquest dimecres la comissió executiva de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre ha avalat l’estratègia i les accions de pla de comunicació de la marca, enfocades a posicionar el territori com un referent de productes agroalimentaris de proximitat, pel seu desenvolupament sostenible i un model ecoturístic de valors mediambientals. El desplegament del pla comença per augmentar “la notorietat” de la marca EbreBiosfera dins del territori i despertar interès i compromís empresarial. “El sector productiu l’ha de percebre com una marca que els genera valor afegit”, ha subratllat el delegat del Govern, Albert Salvadó. No es tracta només “d’allargar el llistat”, sinó que la marca sigui “claríssimament una aportació de valor per a les empreses”.

Les accions de màrqueting i comunicació s’han prioritzat perquè “la reputació i notorietat” de la marca s’eixampli “dins i fora del territori”. “Ha d’estar present arreu i que quan entris a les Terres de l’Ebre, respiris, vegis i percebis la marca EbreBiosfera, amb molts imputs perquè en l’experiència de l’usuari quedi clar que està dins de la Reserva de Bioesfera”, ha explicat Salvadó.

Per aconseguir-ho, també hi haurà accions de pedagogia sobre què és i quins beneficis comporta la marca per al territori i sobretot accions per aconseguir “un sentiment i orgull de pertinença” entre la societat i els agents socioeconòmics de l’Ebre. En aquest sentit, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre i del COPATE (Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre), Xavier Faura, ha recordat que la marca certifica els valors mediambientals i de sostenibilitat defensats i assolits pel territori i que cal “defugir el victimisme i el pessimisme”.
“Les Terres de l’Ebre som un entorn ideal per viure, un espai amb una gran qualitat de vida perquè ha sabut combinar el creixement econòmic i social amb la sostenibilitat mediambiental”, ha destacat Faura. Les actuacions del pla serviran perquè la marca EbreBiosfera consolidi el territori com un pol d’atracció econòmica i el posicioni com a referent de desenvolupament sostenible, de turisme de natura, ecològic familiar i saludable, i de productes de proximitat.

És per això que el pla estratègic, elaborat per l’empresa Undatia Comunicació, ha estat finançat pel departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. El director territorial Jesús Gómez ha insistit que les Terres de l’Ebre són “el rebost de Catalunya” i ha de ser “fàcil” que el consumidor identifiqui que els seus productes estan dins la Reserva de la Biosfera. És per això que el departament continuarà implicat per implementar l’estratègia i “donar més visibilitat a la marca”. “Volem no només ser producte Km0 de Catalunya sinó un producte sostenible i d’un entorn mediambiental i natural que volem conservar perquè és un privilegi i la nostra senya d’identitat”, ha dit Gómez.

Foto: Reunió de la comissió executiva de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre Data de publicació: dimecres 23 de març del 2022, 14:22 Localització: Tortosa Autor: Anna Ferràs.