Aquest passat dimecres Roquetes va celebrar la Festa del 14 d’abril commemorant aquest any 2021 els 171 anys del naixement de Roquetes com a municipi. Un dels actes que es van portar a terme, concretament a la Raval de Cristo, va ser el Memorial Democràtic en reconeixement a “Neus Catala (1915-2019)”, lluitadora antifeixista supervivent al camp de concentració de Ravensbrütck, en el que se li ha donat el seu nom a un carrer de la Raval de Cristo.

A l’acte, a més dels parlaments de l’alcalde de Roquetes, Paco Gas, també va intervenir la Directora dels Serveis Territorials del Departament de Justícia a les Terres de l’Ebre, Montserrat Ingla, la qui va voler recordar que precisament el dimarts 13 d’abril es van complir dos anys de la mort de Neus Català a l’edat de 104 anys. Ingla afirmava que “amb aquest acte es feia justícia al què Neus Català va significar per al nostre país”.

L’alcalde de Roquetes, Paco Gas, destacava que “ja feia temps que se li volia fer aquest reconeixement a Neus Català, posant-li el seu nom a l’últim carrer del municipi que encara no en tenia”, però a més Gas creu que “també se li hauria de realitzar un reconeixement com a mínim arreu de les Terres de l’Ebre”.