El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha visitat aquest divendres 28 d’abril l’Institut Roquetes, on s’ha reunit amb les direccions dels centres educatius del municipi juntament amb l’alcalde Ivan Garcia i el regidor d’educació, Sisco Ollé.
 
El conseller ha anunciat que l’Institut de Roquetes tindrà una ampliació de més de dos milions d’euros. Pròximament, s’iniciarà la licitació del projecte per ampliar els espais dels cicles formatius de perruqueria i estètica.
 
L’ampliació es farà en un solar adjacent al centre, cosa que permetrà impartir els cicles formatius dintre de les instal·lacions de l’institut i alhora deixar d’utilitzar espais municipals.
 
El conseller d’Educació, també ha volgut destacar que Roquetes tindrà pròximament places públiques de llars d’infants.
 
Per la seva banda, l’alcalde de Roquetes, Ivan Garcia, ha mostrat la seva satisfacció per l’anunci de l’ampliació de l’Institut, en uns terrenys que l’ajuntament va cedir ja fa uns anys al departament, i també per l’aposta per la primera llar d’infants pública a Roquetes.
 
El conseller d’Educació també ha mantingut una conversa amb representants sindicals en la seva arribada al centre, Gonzàlez-Cambray, ha manifestat que el departament sempre està obert al diàleg i ha anunciat la intenció de revertir totes les retallades que estan al sistema educatiu des de fa més de deu anys.
 
Pel que fa a com afrontaran els centres aquestes elevades temperatures que ja estem patint, el conseller ha afirmat que els edificis no estan preparats per aquestes altes temperatures, i malgrat la col·locació de tendals, ventiladors i l’aïllament dels tancaments, aquestes mesures no acabaran de resoldre la situació, per això el departament de cara al curs vinent habilitaran la possibilitat de poder climatitzar alguns espais dels centres educatius de forma seqüencial, prioritzant els que tinguin més falta de confort tèrmic.
 
Finalment, la directora dels Serveis Territorials d’Educació a les Terres de l’Ebre, Montserrat Perelló, ha anunciat que la falta d’espai a l’Institut de l’Ebre, que s’està treballant des de fa dos anys, es resoldrà amb el trasllat del centre d’educació d’adults, que actualment està a l’institut, a l’edifici de Betània un cop acabades les obres de condicionament. Al mateix temps s’està en col·laboració amb l’Ajuntament de Tortosa per adequar els espais exteriors i per instaurar una línia d’autobús.