​Cinc alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Roquetes, Laia Codorniu, Oriol Tafalla, Andrea Gas, Maria Grau i Àlex Vericat, han passat a la semifinal del V Certamen Tecnològic Efigy de la Fundació Naturgy. Es tracta d’una iniciativa, adreçada a alumnes de 3r i 4t curs d’Educació Secundària Obligatòria de tot Espanya, que té com a objectiu la promoció dels valors de l’eficiència energètica i el foment de les vocacions tecnològiques des d’edats primerenques.

El certamen suposa per als alumnes resoldre un repte que contribueixi a la millora del planeta. Els projectes que es presentin hauran d’estar vinculats a temàtiques com la qualitat de l’aire a les ciutats, l’eficiència energètica, la innovació energètica per als objectius de desenvolupament sostenible, la transició energètica, les noves tecnologies i la mobilitat sostenible, així com l’assessoria energètica en entorns vulnerables.

Aquesta iniciativa tracta de motivar i generar consciència i interès per l’energia entre els escolars, reforçant-ne la capacitat d’investigació, despertant-ne la curiositat i la creativitat, i promovent el treball en equip i les habilitats comunicatives.

L’Institut Roquetes, l’únic seleccionat de tot Catalunya per a la semifinal, s’ha presentat al certamen amb el nom de grup NameE, proposant un projecte de creació d’una cel·la de combustible microbiana per aprofitar la humitat de l’aire que es condensa a l’exterior dels pisos i l’aigua recollida procedent de la pluja.

El vídeo del projecte de l’Institut Roquetes és un dels 8 vídeos semifinalistes que fins al 8 de maig estan sotmesos a votació popular a la web de Fundación Naturgy i al canal YouTube de Naturgy.

El vídeo que més “Likes” aconsegueixi passarà directament com a finalista a la gala final. Per la seva banda, el jurat del certamen realitzarà les seves pròpies valoracions professionals i tècniques sobre els projectes, per seleccionar la resta dels finalistes.

La gala de lliurament de premis del certamen serà el pròxim dijous 11 de maig a Madrid, on els alumnes hauran d’exposar els seus projectes. L’acte es podrà seguir en directe per streaming (Certamen Tecnològic Efigy), a partir de les 12:30 h.

Fem entre tots que el vídeo dels alumnes de l’Institut Roquetes guanyi el V Certamen Tecnològic Efigy de la Fundació Naturgy donant-li un like al seu vídeo i compartint-lo perquè sigui el més votat: http://youtu.be/Q4ZP9PE146o

Teniu temps fins al 8 de maig per votar-lo!!!