Aquest divendres 15 de març se celebra el dia del Consum Responsable, i des d’Antena Caro i l’àrea de gestió ambiental de l’Ajuntament de Roquetes, s’ha volgut agrair a les Entitats Socials Solidàries de Roquetes, el treball que porten a terme diàriament, d’impacte social, responsable i ambiental en una economia social i solidària.

Així, dintre de les actuacions de sensibilització en sostenibilitat i consum responsable per la celebració d’aquest dia, s’ha cregut primordial presentar els valors i pràctiques que impulsem amb les seves activitats convidant-les a participar en una tertúlia a Antena Caro per donar a conèixer al ciutadà la seva activitat, que hi participi i s’impliqui en una transformació de consum transformador amb impacte social i ambiental positiu, així com ser exemple motivador perquè d’altres empreses i entitats locals s’adhereixin a iniciatives d’economia social i solidària.

Els convidats a la tertúlia són, d’esquerra a dreta, Carles Lluís, representant de 2a Volta; Mingo Espuny, pagès d’agricultura ecològica; Jordi Allepuz, regidor de Gestió Ambiental Ajuntament de Roquetes; Joan Àngel, Tècnic Ambiental de l’Ajuntament de Roquetes; Joan Franch, Coordinador d’Educació Ambiental del GEPEC-Ecologistes de Catalunya; Neus Barbera, Coordinadora de Surt de Casa, i participant via telefònica, Anna Fernández, Tècnica de PAM a PAM de la Xarxa Solidària de Catalunya.

El consum responsable, anomenat consum conscient i crític amb el producte que es compra o el servei que es contracta, es basa en criteris ètics i en valors com la solidaritat, la justícia, el respecte al medi, a la natura i al desenvolupament sostenible.

Des de l’Ajuntament de Roquetes es vol fomentar aquesta consciència de consum sostenible que incorpori nous hàbits que millorin l’economia local, la societat, el medi ambient i també la qualitat de vida de les persones.

Per consumir d’una forma responsable, ens poden ajudar aquestes preguntes a l’hora de comprar:

• Que he de comprar?
• Per què vull aquest producte?
• Necessito comprar el producte?
• Com puc necessitar-ne menys?
• De què està fet? D’on ve? Com s’ha fabricat?
• De quina empresa prové?

Com a consumidors tenim el poder de contribuir a un canvi de mentalitat, de producció i de consum en la societat. Penseu bé què voleu comprar i assegureu-vos que escolliu correctament!

La Xarxa d’Economia Solidària (XES) posa a la disposició de tothom l’eina col·laborativa PAM a PAM que ofereix un mapa de tot Catalunya, amb les iniciatives d’alimentació, habitatge, serveis, energia … que et permeten consumir de forma responsable amb el medi ambient i amb valors socials.