​Cinc alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Roquetes han guanyat el premi “Projecte Millor Comunicat” del V Certamen Tecnològic Efigy de la Fundació Naturgy. Es tracta d’una iniciativa, adreçada a alumnes de 3r i 4t curs d’Educació Secundària Obligatòria de tot Espanya, que té com a objectiu la promoció dels valors de l’eficiència energètica i el foment de les vocacions tecnològiques des d’edats primerenques.

D’aquest premi en parlem amb, d’esquerra a dreta, Andrea Gas, Maria Grau, Gisela Daura, Laia Codorniu, Oriol Tafalla i Àlex Vericat, alumnes i professora de Visual i Plàstica, que conjuntament amb els professors, Jaume Ferre i Aida Martorell, que no han pogut assistir a l’entrevista, formen l’equip de l’Institut Roquetes que ha creat aquest projecte.

L’Institut Roquetes s’ha presentat al certamen amb el nom de grup NameE, proposant un projecte de creació d’una cel·la de combustible microbiana per aprofitar la humitat de l’aire que es condensa a l’exterior dels pisos i l’aigua recollida procedent de la pluja per a la creació d’energia elèctrica.

El vídeo del projecte de l’Institut Roquetes presentat al certamen, a més de ser el guanyador de la votació popular, ha estat el vídeo més vist de tots els que s’han presentat al llarg de les cinc edicions del Certamen Tecnològic Efigy de la Fundació Naturgy, amb més de 10.000 visualitzacions fins al dia d’avui: http://youtu.be/Q4ZP9PE146o

La gala de lliurament de premis del certamen es va celebrar a Madrid el dijous 11 de maig de 2023.