Aquest dilluns 7 d’agost, s’ha presentat a la sala de plens de l’Ajuntament de Roquetes, la segona edició dels Pressupostos Participatius.

La presentació ha anat a càrrec de l’alcalde de Roquetes, Ivan Garcia, acompanyat de la regidora d’Hisenda i Activitat Econòmica, Tere Moreso.

Enllaç a la pàgina web dels pressupostos participatius:
https://roquetes.cat/web/pressupost-participatiu-2023/

L’Ajuntament de Roquetes ha donat inici a la segona edició dels Pressupostos Participatius, una iniciativa que busca fomentar la participació ciutadana i permet als veïns decidir com es destina una part dels pressupostos municipals, concretament 40.000 euros.

Des d’aquest dilluns, tots els veïns de Roquetes ja poden presentar les seves propostes per aquesta segona edició. A diferència de l’any passat, en aquesta ocasió, els autors de les propostes són els mateixos ciutadans, donant més protagonisme i veu a la ciutadania.

Cada ciutadà té temps fins al 8 de setembre per presentar les seves propostes. Posteriorment, del 25 de setembre fins al 6 d’octubre, es durà a terme la fase de votacions. En aquesta etapa, cada ciutadà major de 16 anys podrà escollir un màxim de tres propostes a través dels punts de votació habilitats, com la biblioteca Mercè Lleixà, l’ajuntament i el Casal de la Ravaleta. A més, també es podrà votar de forma digital mitjançant l’aplicatiu eAgora.

L’Ajuntament de Roquetes posa en relleu el paper actiu de la ciutadania en la construcció del seu municipi i anima a tots els veïns a participar activament en aquest procés. A través dels Pressupostos Participatius, s’espera que les propostes que guanyin les votacions es converteixin en projectes concrets per millorar la vida dels ciutadans i enfortir el teixit social de la localitat.

En la primera edició dels Pressupostos Participatius, Roquetes va aconseguir millorar els patis de les escoles Mestre Marcel·lí Domingo i Raval de Cristo, demostrant el poder de la participació ciutadana en la transformació de la seva pròpia comunitat.

Per a més informació sobre els Pressupostos Participatius de Roquetes i els procediments per presentar propostes i votar, es pot consultar la pàgina web de l’Ajuntament o contactar amb l’oficina d’atenció ciutadana.