Un emocionat Paco Gas va presentar la renúncia a l’alcaldia de Roquetes en el ple extraordinari i urgent convocat aquest divendres. El primer tinent d’alcalde Sisco Ollé serà l’alcalde en funcions fins que es produeixi la proclamació del nou alcalde o alcaldessa en una nova sessió plenària prevista per al dilluns 7 de febrer, quan Gas també renunciarà a l’acta de regidor, abandonant així la política municipal després de 30 anys com a regidor i quasi 15 com a alcalde.

En l’únic punt a l’ordre del dia, Gas va enumerar en un escrit els motius del seu adéu, explicats aquesta setmana en roda de premsa. «L’amenaça d’inhabilitació no ha de condicionar ni afectar el treball de l’equip de govern i, molt menys, retardar o impedir l’execució dels projectes previstos. I és precisament per això que no vull que cap tribunal espanyol ni òrgan fiscal condicione, afecte, altere o hipoteque aquest treball», va exposar.  «Considero que amb la meva sortida i el nomenament d’un nou alcalde i la continuïtat de l’actual govern municipal, ningú des de la repressió judicial ni la revenja política cap a la meva persona ni la ideologia que represento podrà interferir, alterar ni perjudicar de cap manera l’àmplia programació que té previst dur a terme el govern municipal».

Balanç

En les seues últimes paraules com a alcalde, Gas va voler fer repàs a l’obra de govern dels darrers 15 anys, agraint i posant en valor també la tasca dels treballadors i treballadores municipals. «És una sensació que no es pot descriure servir al teu poble des de la institució més propera a la ciutadania com és un ajuntament».

«Podem dir ben alt que el treball que s’ha fet aquests anys és un bon balanç i la gent que hem estat al govern en som responsables però la col·laboració sempre ha estat de totes i tots i me’n vaig amb la tranquil·litat de deixar un equip excel·lent», va concloure, abans d’acomiadar-se per darrer cop com alcalde. «Renuncio a l’alcaldia de la meua ciutat però esteu ben segurs que no renuncio a seguir lluitant pel meu poble, la meua terra i la independència del meu país. Visca Catalunya Lliure».

Al seu torn de paraula, els portaveus dels grups polítics van coincidir en reconèixer la figura de Paco Gas. «Primer que les idees polítiques, som les persones. I passaran anys o dècades abans que Roquetes tingui un alcalde que estime tant una ciutat», va assegurar el regidor no adscrit, Ximo Llopis Colomina. «T’agraeixo moltíssim el tracte que sempre hem tingut, exquisit i correcte», va seguir el portaveu del PSC-CP, Ramon Martinez Gallardo. «T’agraeixo tot aquest temps i el guia que has sigut per la gent de Roquetes», va coincidir el portaveu de Junts per Roquetes, Junts per la Ravaleta, Jordi Curto Bel. «Ha estat molts anys al servei de Roquetes, l’ha fet créixer i sabem tots que li ha dedicat moltes hores i esforços», va dir al seu torn el portaveu de Movem Roquetes, David Poy Martínez. «Tota la gent que veus aquí i la que podria estar hi són per una cosa: perquè ets un referent. La teua trajectòria política és un exemple per tots els que estem aquí i per molts i farem tot el possible per mantindre el teu llegat», va concloure el portaveu d’ERC Roquetes, Sisco Ollé Garcia.

La sessió plenària va acabar amb el públic dempeus i un llarg aplaudiment. Veïns, familiars, amistats, treballadors i treballadores municipals i companys i companyes de partit van acompanyar Paco Gas, entre els quals el president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, que el va saludar i li va agraïr la tasca feta durant tots aquests anys moments abans de l’inici del ple.