En el marc de la Setmana de la Ciència 2021, l’Observatori de l’Ebre organitza la tradicional Jornada de Portes Obertes. En el programa de la jornada hi ha, a les onze del matí, una conferència a càrrec del Dr. Pere Quintana Seguí, de l’Observatori de l’Ebre, titulada “Models i satèl·lits per estudiar la conca de l’Ebre”. Després de la conferència, a les dotze, s’organitzarà una visita guiada a les instal·lacions de l’Observatori.

Els recursos hídrics són fonamentals per a la societat i això és especialment cert per a la societat de les Terres de l’Ebre, que depèn de l’aigua del riu Ebre per conservar els ecosistemes, el paisatge, l’agricultura i la indústria local. Però el present i el futur de l’aigua del tram baix del riu Ebre depèn de tot el que passa a la conca, en el seu conjunt. D’aquesta manera, els canvis en els usos del sòl, l’agricultura de regadiu, els embassaments i la gestió dels recursos a tota la conca determinen el cabal del riu Ebre a Tortosa. Per fer-ho més embolicat, el canvi climàtic impactarà tots aquests processos. Per comprendre el que passa a la conca de l’Ebre, l’Observatori de l’Ebre manté una línia de recerca que utilitza eines de modelització i de teledetecció espacial per estudiar el cicle de l’aigua de la conca. En aquesta conferència es presentarà la tasca de recerca de l’Observatori en aquest àmbit.

La Setmana de la Ciència s’adreça a tots els públics i té com a objectius fonamentals apropar la ciència i la tecnologia a la ciutadania i fomentar les vocacions científiques entre els més joves.

Per causa de la COVID-19, l’aforament estarà limitat a 130 persones. S’assignaran les places per ordre d’arribada.