Notícia destacada: ACN – L’Aldea, al Baix Ebre, municipi veí de Tortosa, ha ofert més terrenys a Salut per construir el nou hospital de referència de les Terres de l’Ebre, que el conseller Argimon ha anunciat que el licitarà d’aquí a tres anys. El departament té ara sobre la taula dos oferiments. D’una banda, els terrenys del pla parcial Camí de Roquetes de Tortosa, amb una extensió de 73.000 m2 i els terrenys de l’Aldea, ubicats a la sortida de la població per la carretera de Tortosa, i a tocar de l’estació ferroviària, amb una extensió de 196.628?m2 i dues franges de 54.000 m2 i 70.000 m2 més “per a serveis complementaris al de l’hospital, hoteler i residencial”. L’alcalde Xavier Royo ha defensat que la proposta de l’Aldea és “immillorable”.

L’Ajuntament de l’Aldea va entregar dilluns al conseller de Salut, Josep Maria Argimon, el pla funcional dels terrenys que ofereixen al Departament per construir el nou hospital ebrenc. L’han presentat l’alcalde Xavier Royo, la diputada i primera tinent d’alcalde Irene Negre i el regidor i portaveu d’ERC Toni Gilabert. El pla concreta una àrea, a la sortida de la població per la carretera de Tortosa, que consideren una “opció immillorable” per construir del nou centre hospital de referència de les Terres de l’Ebre amb l’argument que té ubicació “de centralitat” respecte a les grans poblacions del Baix Ebre i el Montsià.

Una altra de les potencialitats que ha destacat Royo és la proximitat a l’estació ferroviària i la futura estació intermodal d’intercanvi de busos. “Molta gent podria anar i visitar l’hospital, per primera vegada a les Terres de l’Ebre, usant el tren i la resta de vies de comunicació, amb vehicle privat i bus”, ha defensat l’alcalde de l’Aldea. El pla també descriu l’adaptació dels terrenys a aspectes urbanístics, inundabilitat, i accessibilitat tant en l’àmbit viari com d’aterratge d’helicòpters. Però el que destaquen dels terrenys des de l’Aldea és la “dimensió” de la qual es podria arribar a disposar, que ascendeix a més de 320.000 metres quadrats.
“Si Salut analitza la nostra proposta amb molta objectivitat, veurà que aquesta és molt potent i seriosa”, ha afegit Royo, que també ha defensat que no és un projecte “improvisat” ara que Tortosa ha ofert terrenys concrets per fer un nou hospital a la capital ebrenca. També la diputada Irene Negre ha assegurat que l’Ajuntament es posa “a disposició de Salut” i li ofereix “una alternativa viable, possible i objectivament immillorable per ubicar el futur Hospital de les Terres de l’Ebre” perquè el territori ha de començar a ser “una àrea metropolitana” i “ha d’avançar amb mentalitat del segle XXI”.

També el portaveu republicà, Toni Gilabert, ha demanat que es tingui en compte l’opció de l’Aldea i que la localització del nou hospital de les Terres de l’Ebre es decideixi “amb caràcter tècnic i no amb caràcter polític”. Gilabert ha animat a fer “un debat públic en clau ebrenca, transparent i serè”, que “fugi de lluites entre territoris” i pensi “en el millor” per a tota la població ebrenca.

Foto: Secció de terrenys que ofereix l’Aldea a Salut per fer un nou hospital Data de publicació: dimecres 04 de maig del 2022, 15:11 Localització: L’Aldea Autor: Cedida a ACN/Ajuntament de l’Aldea.