Entrevistem a Roger Font, president de l’Associació Cultural i LGTBIQ+ Okay Productions, entitat que conjuntament amb l’Ajuntament de Roquetes, organitzen l’espectacle ‘Les Castanyeres’, que es portarà a terme el dissabte 28 d’octubre a les 17 h al pati dels Til·lers del Centre Cívic de Roquetes.

Okay Productions proposa un nou espectacle, en aquest cas adreçat al públic infantil, per recuperar les tradicions catalanes. En aquesta ocasió l’espectacle engloba les quatre generacions d’una família que s’ha dedicat tota la vida a vendre hortalisses i, en concret, castanyes. La proposta aglutina una part musical i una interacció amb el públic infantil que durant mitja hora estarà immers al menjador de casa de les protagonistes.

L’espectacle és una idea original d’Okay Productions i que interpretaran les artistes Mar Grifoll Ginata, Irene Porta Allende, Anna Castellví Calvo i Montserrat Vilanova Martínez.

L’activitat començarà a les 17.30 h al Pati dels Til·lers, un dels espais emblemàtics del municipi que acollirà l’espectacle i on també es farà venda de xocolata calenta a preus populars. Roger Font Montornés, president de l’Ass. Cultural i LGTBI+
Okay Productions “Hem creat aquesta activitat amb un doble objectiu: preservar una activitat cultural i tradicional catalana i aprofitant l’ocasió per recuperar i fer valdre aquelles dones que s’han dedicat tota la vida a aquest ofici i que ara s’ha perdut per la influència d’altres tradicions foranes”.

L’activitat està organitzada de forma conjunta amb l’Ajuntament de Roquetes. Cinta Garcia Vilanova, regidora d’Igualtat de Roquetes: “Crec que és molt important que tinguem en consideració al públic infantil i familiar amb espectacles com aquests i com a administració tenim el compromís però també l’obligació de donar suport a les tradicions catalanes. A part, l’esdeveniment està en la línia del pla de govern actual que promou l’ús de material sostenible i reciclable sense utilitzar materials de plàstic per la xocolatada”.

El creador del cartell ha estat el dissenyador gràfic de l’entitat, Alberto Lamote de Grignon, qui s’ha inspirat en una família en la qual apareixen les quatre generacions de dones amb el caràcter que representen cada una d’elles dins de l’obra.