El Dia de la Terra, oficialment denominat per l’Organització de les Nacions Unides com a Dia Internacional de la Mare Terra, se celebra el dia 22 d’abril. I coincidint amb aquesta celebració, avui Antena Caro ha organitzat una tertúlia per donar a conèixer les diferents iniciatives que s’estan portant a terme des de l’àrea de Gestió Ambiental de l’Ajuntament de Roquetes i als centres educatius del municipi, per informar i sensibilitzar sobre els problemes del medi ambient.

A la tertúlia hi participen, el regidor de l’àrea de Gestió Ambiental de l’Ajuntament de Roquetes, Jordi Allepuz; el director gerent de l’empresa Educaports, Jordi Cirera, i 6 alumnes ecodelegats dels cursos de 5è i 6è de l’escola Mestre Marcel·lí Domingo de Roquetes, Michel Ferreres, ecodelegada de 5è C; Emma Ausinecodelegada de 5è B; Cristian Barrachinaecodelegad de 6è A; Jana Vidal, ecodelegada de 6è B; Josep Borràs, ecodelegad de 6è C; i Antoni Hurtadoecodelegad de 5è A.

Aquesta celebració va ser iniciada als EUA l’any 1970 i actualment està coordinada a escala mundial per la Xarxa del Dia de la Terra, amb diferents actes a més de 192 països cada any. El 22 d’abril se celebra també el naixement del moviment ambientalista modern.

És un dia per prendre consciència de les problemàtiques ambientals, com ara la contaminació de l’aire, l’aigua i el sòl, la destrucció dels ecosistemes, els centenars de milers de plantes i animals en perill d’extinció i l’esgotament dels recursos no renovables.