Not铆cia destacada: ACN – El Consell Comarcal del Baix Ebre (CCBE) coordinar脿 el Projecte d’especialitzaci贸 i competitivitat territorial (PECT) Ebre Bioterritori. Suposar脿 una inversi贸 de 3,1 milions d’euros per potenciar “models de negoci innovadors i sostenibles”. Ebre Bioterritori ha estat escollit per la Generalitat entre els projectes que rebran cofinan莽ament europeu al 50%, a trav茅s del fons FEDER. El PECT Ebre Bioterritori est脿 format per Fundaci贸 C铆vica Innomnium, Eurecat Amposta, URV, COPATE, Cenfim i Ajuntament de la R脿pita. Cada soci liderar脿 una de les operacions i aquest dilluns ja s’ha fet la primera reuni贸 de treball. El CCBE ha d’aprovar la subvenci贸 en el pr貌xim ple.
El PECT proposa “aprofitar el capital natural de les Terres de l’Ebre per incrementar la competitivitat de les empreses del territori, amb models de negoci sostenibles”. Entre els membres del projecte hi ha representada l’administraci贸 p煤blica, el sistema R+D+I, el sector productiu i empresarial i la societat civil. “虉Hem d’aprofitar aquesta eina de desenvolupament territorial per crear sinergies entre els socis i fomentar l’activitat econ貌mica, l’ocupaci贸, el benestar i la qualitat de vida a les Terres de l’Ebre鈥, ha dit el president del CCBE, Xavier Faura.

A partir d’Ebre Bioterritori, la Fundaci贸 C铆vica Innomnium promour脿 l’emprenedoria c铆vica i la participaci贸 digital de la ciutadania en els processos d’innovaci贸 i descoberta emprenedora. Per la seva banda, Eurecat Amposta crear脿 un Living Lab al seu centre, un espai per a l’experimentaci贸, el co-disseny i la cocreaci贸 en 脿mbits com l’adaptaci贸 al canvi clim脿tic, infraestructures verdes, gesti贸 de l’aigua i sediments i ecoturisme.

La URV impulsar脿 un laboratori d’innovaci贸 per a l’educaci贸 ambiental i el COPATE promour脿 la marca Terres de l’Ebre, Reserva de la Biosfera. El Cenfim identificar脿 els atributs de sostenibilitat que es valoren en el sector h脿bitat perqu猫 les empreses els puguin traslladar als clients i, finalment, l’Ajuntament de la R脿pita crear脿 un centre a l’edifici Duanes, per a nous models de negoci basats en l’economia blava.

El Consell Comarcal del Baix Ebre ja ha coordinat el PECT EbreBiosfera, que est脿 finalitzant. S’han posat en marxa projectes que han mobilitzat 1,7 milions d’euros, un 78% del pressupost total previst al projecte.

Foto: Consell Comarcal del Baix Ebre –