Notícia destacada: ACN – El Consell Comarcal del Baix Ebre (CCBE) coordinarà el Projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT) Ebre Bioterritori. Suposarà una inversió de 3,1 milions d’euros per potenciar “models de negoci innovadors i sostenibles”. Ebre Bioterritori ha estat escollit per la Generalitat entre els projectes que rebran cofinançament europeu al 50%, a través del fons FEDER. El PECT Ebre Bioterritori està format per Fundació Cívica Innomnium, Eurecat Amposta, URV, COPATE, Cenfim i Ajuntament de la Ràpita. Cada soci liderarà una de les operacions i aquest dilluns ja s’ha fet la primera reunió de treball. El CCBE ha d’aprovar la subvenció en el pròxim ple.
El PECT proposa “aprofitar el capital natural de les Terres de l’Ebre per incrementar la competitivitat de les empreses del territori, amb models de negoci sostenibles”. Entre els membres del projecte hi ha representada l’administració pública, el sistema R+D+I, el sector productiu i empresarial i la societat civil. “̈Hem d’aprofitar aquesta eina de desenvolupament territorial per crear sinergies entre els socis i fomentar l’activitat econòmica, l’ocupació, el benestar i la qualitat de vida a les Terres de l’Ebre”, ha dit el president del CCBE, Xavier Faura.

A partir d’Ebre Bioterritori, la Fundació Cívica Innomnium promourà l’emprenedoria cívica i la participació digital de la ciutadania en els processos d’innovació i descoberta emprenedora. Per la seva banda, Eurecat Amposta crearà un Living Lab al seu centre, un espai per a l’experimentació, el co-disseny i la cocreació en àmbits com l’adaptació al canvi climàtic, infraestructures verdes, gestió de l’aigua i sediments i ecoturisme.

La URV impulsarà un laboratori d’innovació per a l’educació ambiental i el COPATE promourà la marca Terres de l’Ebre, Reserva de la Biosfera. El Cenfim identificarà els atributs de sostenibilitat que es valoren en el sector hàbitat perquè les empreses els puguin traslladar als clients i, finalment, l’Ajuntament de la Ràpita crearà un centre a l’edifici Duanes, per a nous models de negoci basats en l’economia blava.

El Consell Comarcal del Baix Ebre ja ha coordinat el PECT EbreBiosfera, que està finalitzant. S’han posat en marxa projectes que han mobilitzat 1,7 milions d’euros, un 78% del pressupost total previst al projecte.

Foto: Consell Comarcal del Baix Ebre –