Notícia destacada: ACN – Salut ha obert aquest dilluns el primer punt de vacunació massiva a les Terres de l’Ebre, al pavelló firal de Tortosa. Aquest espai s’uneix als punts de Móra la Nova, Gandesa, Amposta i la Ràpita i permetrà reconvertir els de Roquetes i l’Aldea en espais de vaccinació de l’atenció primària. Pel nombre de vaccins disponibles, aquest dilluns s’administraran 578 dosis de Pfizer i AstraZeneca, però la previsió és arribar al miler de vacunes diari. També han començat a citar des d’aquest cap de setmana les persones entre 56 a 59 anys. Més de 33% de la població ebrenca ja ha rebut la primera dosi i un 15,5% tenen la pauta completa. La mitjana és alta respecte a altres regions per la distribució de la demografia.

El nou punt de vacunació poblacional massiva del pavelló firal de Tortosa ha tingut molta afluència des de primera hora. La gerent de la regió sanitària, Mar Lleixà, ha tornat a cridar la ciutadania a vacunar-se. “Que agafin hora per poder-se vacunar perquè és un acte de responsabilitat i necessitem tenir aquesta immunitat de grup. El ritme de vacunació en aquest moment va adequadament”, ha apuntat.

Ara, amb un 15,5% de la població amb la pauta completa de vaccinació, la mitjana a l’Ebre supera la d’altres regions. “Els primers dies ens ha costat tenir uns percentatges per franja de vacunació superior perquè tenim una població molt envellida i ara tenim aquestes dades, però es va compensant per territoris”, ha afegit. Aquesta setmana s’administrarà a l’Ebre 13.000 dosis.

L’Ajuntament de Tortosa ha cedit l’espai de pavelló firal on s’administren les vacunes, com havia fet abans amb la Clínica Terres de l’Ebre i l’edifici de l’antic Carrilet on també es vacuna. “Tenim tota la voluntat de col·laborar amb el Departament perquè el final de la pandèmia sigui una realitat amb la vacunació massiva per arribar amb la immunitat de grup”, ha dit l’alcaldessa Meritxell Roigé. Roigé ha fet una crida que tothom es vacuni, ha recordat “que vacunar-se és segur” i també ha demanat que se segueixin respectant les mesures de prevenció perquè la pandèmia no ha acabat.

El nou punt de vacunació del pavelló firal, els usuaris han de passar pel punt d’administració. Les que tenen cita presenten la targeta sanitària o el codi de barres de la cita, entren a boxes (n’hi ha 5) on se’ls fa un qüestionari sanitari i se’ls administra la vacuna. Després passen a la zona de recuperació on esperen 15 minuts per si hi ha algun tipus de reacció. En cas que passi, hi ha un box de recuperació i es compta amb el suport del SEM per si alguna persona presentés complicacions. Cada dia hi treballaran una vintena d’infermeres i professionals que s’han adherit a la campanya de voluntariat per vaccinar. El punt de vacunació del pavelló firal està obert de 09 h a 14 h del matí i de 15 h a 20 h de la tarda.

“Anirem veient en funció de la disponibilitat de vacunes, però la previsió és anar recollint i replegant els punts més grans de vacunació quan el percentatge de població pendent de vacunar sigui baix”, ha apuntat Lleixà.

Foto: Anna Ferràs – Cartells informatius instal·lats a l’entrada de la zona de repòs habilitada al pavelló firal de Tortosa on s’ha instal·lat un punt de vacunació poblacional massiva. Imatge del 10 de maig del 2021.