Notícia destacada: ACN – Unió de Pagesos reclama al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural que agilitzi la resolució dels ajuts per a la recuperació del potencial productiu de les explotacions agràries d’olivera afectades pel temporal Filomena. L’organització agrària denuncia que la conselleria “incompleix el termini establert” a l’ordre de convocatòria dels ajuts i sosté que els pagesos sol·licitants hauria d’haver rebut la resolució i la notificació com a molt tard el 31 d’octubre. Unió de Pagesos considera “inacceptable” aquest retard ja que “no facilitarà la contractació de l’assegurança perquè deixarà molt poc marge als productors d’olivera afectats per tramitar-la”.

Unió de Pagesos recorda que només falten tres setmanes perquè acabi el termini de contractació de l’assegurança, requisit obligatori perquè els afectats optin als ajuts. Per això, denuncia que els sol·licitants no han rebut encara cap notificació sobre els ajuts ni sobre els controls de verificació del nivell d’afectació pel temporal, que “el Departament havia de dur a terme a final de setembre i ara preveu emetre les resolucions a final de novembre”, segons ha traslladat a l’organització agrària.
 
Foto: Oriol Bosch – Un camp d’oliveres amb danys per la nevada del temporal Filomena, a Vinaixa, el 22 de gener de 2021.