Notícia destacada: ACN – L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, no ha superat la moció de confiança vinculada als pressupostos a la qual s’ha sotmès aquest dimecres. Roigé només ha rebut el suport del seu govern (Junts per Tortosa i PSC), mentre que tota la resta de grups hi han votat en contra. Movem Tortosa, ERC, Ciutadans i CUP tenen un mes per articular una alternativa de govern. En cas que no ho aconsegueixin els comptes proposats per Roigé s’aprovarien i ella seguiria al capdavant del consistori. L’alcaldessa ha lamentat que els altres grups bloquegin els pressupostos i ha afirmat que això va en contra dels interessos de la ciutat. Per la seva banda, els grups de l’oposició han acusat l’executiu municipal de no haver volgut negociar.

La moció de confiança no ha prosperat per 10 vots a 11. Roigé ha afirmat que des de l’octubre ha intentat arribar a acords amb tots els grups i ha assegurat que hi ha hagut un bloqueig en contra l’executiu. Respecte Movem Tortosa, el principal partit de l’oposició, ha indicat: “és difícil negociar amb algú que saps que t’ho votarà tot en contra”. Els progressistes i també ERC l’han acusat d’haver “fet teatre” i han considerat que tant el ple de pressupostos del passat 30 de desembre com la moció de confiança d’aquest dimecres estaven premeditats per Roigé des de feia mesos.

El portaveu de Ciutadans, Miquel Àngel Albacar, ha apuntat que si l’executiu hagués inclòs una partida per comprar un terreny per fer un nou hospital, haguessin permès que els comptes s’aprovessin. Per Roigé això era una mala decisió perquè la Generalitat no té previst fer un nou hospital, i guardar diners per comprar un solar hagués suposat no invertir-los en altres àmbits.

Finalment la CUP ha criticat que l’executiu vulgui “imposar” els comptes “per la porta del darrere”. El seu portaveu, Sergi Arnau, ha demanat a la resta de l’oposició “explorar la via per fer un govern alternatiu” i s’ha posat a disposició de Movem Tortosa i ERC. “No serà gratuït però podem trobar un acord per tenir el canvi de govern que Tortosa necessita”, ha dit. Roigé li ha recordat que per formar una nova majoria necessitarà el suport de Ciutadans.

 
Foto: Ajuntament de Tortosa – Imatge del ple on s’ha debatut la qüestió de confiança a l’alcaldessa de Tortosa Meritxell Roigé.