Inauguració de l’exposició de les Fetes Majors de Roquetes 2023 “Dones rurals, dones de les Terres de l’Ebre”, a càrrec del regidor de Cultura, Sisco Ollé i la directora dels Serveis Territorials del Departament d’Igualtat i Feminismes a les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà.

El projecte Dones Rurals, dones de Terres de l’Ebre pretén difondre les contribucions personals i socials de les dones en totes les branques del coneixement, i donar difusió a totes les tasques dutes a terme per les dones en àmbits laborals i socials poc visibilitzats, i així fomentar que l’expertesa femenina sigui escoltada en tertúlies i visibilitzar la presència de les dones en àmbits extensament masculinitzats.

El recull consta de 100 dones de les Terres de l’Ebre nascudes abans de 1947. En concret, 24 dones del Montsià, 43 dones del Baix Ebre, 16 dones de Terra Alta, i 17 dones de la Ribera d’Ebre. Dones de diferents orígens, edats, algunes anònimes, d’altres, reconegudes, de les quals 48 encara són vives i són la mostra de la nostra història. Aquest recull s’ha portat a cap gràcies a la col·laboració d’entitats, ajuntaments i particulars del territori.

El projecte es plasma amb quatre exposicions de resum de la seva biografia, una exposició per comarca: Montsià, Baix Ebre, Terra Alta, i Ribera d’Ebre.