Roquetes ha celebrat la seva festa del 14 abril aquest 2024 commemorant els 174 anys del naixement de Roquetes com a municipi independent.

Dintre dels actes programats, el diumenge 14 d’abril, es va fer al cementiri municipal, l’acte d’homenatge a la Memòria Democràtica, en record de l’alcalde republicà de Roquetes, Joan Castells Vilalta “l’Àguedo“.

Després dels parlaments oficials, l’alcalde de Roquetes, Ivan Garcia, i l’alcalde de Saint Marcel sur Aude, Federico Nuñez, van dipositar uns rams de flors al monòlit en record de l’alcalde republicà de Roquetes mort a l’exili, Joan Castells Vilalta “l’Àguedo“.

 

L’acte va acabar amb l’actuació dels Grallers de Roquetes interpretant l’Himne Nacional de Catalunya, els Segadors.

A l’acte i van assistir com a convidats d’honor, Federico Nuñez, alcalde de Saint Marcel sur Aude; Yvan Hurtado Ruiz, president de l’Ateneu de la República a Narbona, Caterian Bossis, consellera regional d’OctitàniaSandrine Sirvent, consellera Departament de l’Aude; socis de l’Ateneu de la República a Narbona; a més de les autoritats locals, Ivan Garcia, alclade de Roquetes, Paco Gas, exalcalde de Roquetes, Sisco Ollé, regidor de Memòria Democràtica i regidores i regidors de l’Ajuntament de Roquetes. També van ser presents, Maria Jesús Viña, diputada al Parlament de Catalunya; Pilar Caballé, directora territorial del Departament de Presidència; Montse Llambrich; directora territorial Serveis Territorials d’Economia i Hisenda; Juan Manuel Jaramillo, director dels Serveis Territorials de Drets Socials; Joan Alginet, president del Consorci d’Aigües de Tarragona, i presidents i representants d’entitats i associacions de Roquetes.