Aquest dijous 10 de novembre es celebrarà la XI edició de les Jornades d’Infermeria de les Terres de l’Ebre a l’URV Campus Terres de l’Ebre amb el lema: “El lideratge de les cures infermeres a les Terres de l’Ebre”.

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona, Facultat d’Infermeria de la URV i FEBE, han organitzat l’exposició “Infermeres en la memòria: la força invisible d’una professió” que es pot visitar fins aquets divendres 11 de novembre al Campus Terres de l’Ebre URV. L’exposició va ser inaugurada per la presidenta del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona, Lluïsa Brull, amb la qui hem comentat aquesta iniciativa i també quina és la situació per la qual està passant la professió d’infermeria.

L’exposició fa un recorregut històric que permet posar en valor la feina que han fet, fan i continuaran fent les infermeres en favor de la salut i la cura de la ciutadania. Una exposició que mostra el compromís i la vocació de les infermeres catalanes amb la població, al llarg de 7 segles, donant a conèixer la nostra professió i reivindicant el seu patrimoni material i immaterial.

L’exposició acull documents escrits, imatges, roba i objectes diversos vinculats a la infermeria des del segle XIII a la Corona d’Aragó fins a la creació de la diplomatura universitària, l’any 1977.

La mostra, de caràcter itinerant, ha recorregut des del passat 12 de maig, Dia de la Infermeria, diversos centres sanitaris de tot Catalunya, arribant ara a terres tarragonines. Es podrà visitar del 4 a l’11 de novembre al Campus Terres de l’Ebre de la URV (Avinguda de Remolins, 13-15 43500 Tortosa), i del 15 al 30 de novembre al CRAI del Campus Catalunya de la URV (Avinguda de Catalunya, 35. 43002 Tarragona), en horari de 8 h a 20 h de dilluns a divendres.

Des del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona consideren que és una gran oportunitat per a la professió i per a la ciutadania disposar d’una exposició que mostra la feina i implicació per aconseguir una societat més saludable i sostenible.