Una setantena d’alumnes del centre participen de les activitats organitzades per la Policia Local de Roquetes, amb circuits i xerrades.

L’Escola Raval de Cristo ha viscut activament un nou any la Setmana Europea de la Mobilitat. Una setantena d’alumnes del centre, des dels 3 fins als 12 anys, han participat de les activitats impartides per la Policia Local de Roquetes, amb un circuit i diverses xerrades de mobilitat segura i sostenible. Sota el lema ‘Compartim l’espai públic’, el col·legi ravalero ha estat l’encarregat de tancar el cicle a la ciutat, on també han pres part de la iniciativa durant aquests dies l’Escola Mestre Marcel·lí Domingo, i l’Institut Roquetes.

Així, els nens i nenes han desfilat pel pati equipats amb les seves bicicletes i patinets per recórrer una pista que simula la via pública d’una ciutat, amb senyals i passos de vianants, per posar en pràctica les normes bàsiques de circulació. Tanmateix, l’acció s’ha reforçat amb sessions formatives a l’aula, sobre educació viària i transport sostenible.

L’aparcament de bicis i patinets del pati, a l’alça

La directora de l’Escola Raval de Cristo, Magda Bel, ha posat en valor el treball i resultat de la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat al col·legi, al llarg de les darreres edicions. D’aquesta manera, ha qualificat com a “molt favorable” el fet que “cada cop són més els xiquets i xiquetes que venen a l’escola amb bici o patinet”, i aprofiten els aparcaments habilitats per l’Ajuntament al pati. “L’alumnat fa moltes preguntes i intervencions durant les jornades. Tota la comunitat educativa veiem amb bons ulls aquesta iniciativa”, ha recalcat.

Per la seva part, el caporal de la Policia Local de Roquetes, Alfonso Domingo, ha destacat “la implicació” dels xiquets i xiquetes durant les jornades, mostrant-se molt actius tant en les sessions pràctiques, com teòriques. “S’ho passen molt bé. És una activitat molt esperada per part de tots i totes, perquè tenen una il·lusió màxima per fer-la en cada inici de curs”, ha explicat.

En la mateixa línia s’ha pronunciat el regidor de Gestió Ambiental de l’Ajuntament de Roquetes, Jordi Allepuz. “Estem molt contents per la participació dels alumnes en l’activitat, aprenent a moure’s de forma segura per la ciutat i sent molt receptius. Donem les gràcies per l’esforç del professorat i la Policia Local per dur a terme el projecte, al voltant de la Setmana Europea de la Mobilitat”, ha manifestat.