Roquetes ha iniciat els pressupostos participatius 2024, en què els ciutadans i ciutadanes podran proposar i votar les inversions on volen que es destinin part dels recursos econòmics municipals. La fase de presentació de propostes ha arrencat avui dilluns 2 de setembre, i s’allargarà fins el proper diumenge dia 22.

En la tercera edició d’aquest procés de participació ciutadana, l’alcalde de Roquetes, Ivan Garcia; la regidora de Dinamització Econòmica de la ciutat, Tere Moreso; i el regidor de Participació Ciutadana, Jordi Allepuz, han estat els encarregats de desgranar tots els detalls, durant la presentació d’aquest dilluns.

40.000€ per als nuclis de Roquetes i la Raval de Cristo

Un nou any, els veïns i veïnes de la ciutat decidiran la destinació de 40.000 euros de la partida d’inversions del municipi. La quantitat total es dividirà en dues parts:

  • 30.000 euros destinats a projectes pel nucli de Roquetes.
  • 10.000 euros destinats a projectes pel nucli de la Raval de Cristo.

Els punts habilitats i horaris

Cada persona podrà presentar una proposta. Entre d’altres, s’haurà de fer una descripció de la proposta del projecte, i identificar el col·lectiu a qui va adreçada. Aquesta pot fer-se arribar per mitjans telemàtics, a través del formulari habilitat a la web municipal roquetes.cat.

Tanmateix, també hi ha l’opció de presentar propostes de forma presencial, emplenant una butlleta que es pot dipositar en els següents llocs:

  • Ajuntament de Roquetes, del 2 al 20 de setembre, de dilluns a divendres de 09.00h a 14.00h.
  • Biblioteca de Roquetes Mercè Lleixà, del 9 al 21 de setembre, de dilluns a divendres de 16.00h a 20.30h; també dimecres i dissabte de 10.00h a 13.15h.
  • Casal de la Ravaleta, el 3, 10 i 17 de setembre, de 10.00h a 12.00h.

Hi poden participar els majors de 16 anys empadronats al municipi abans de l’1 de gener de 2024.

La fase de votacions, a l’octubre

Les propostes rebudes seran avaluades pels serveis tècnics municipals. D’entre totes, en sortiran les propostes finalistes, que es podran votar del 7 al 20 d’octubre, a través de l’aplicatiu eAgora, o de forma presencial en els mateixos punts físics esmentats anteriorment.

Implicació ciutadana en la presa de decisions

Durant el torn de paraula, l’alcalde de Roquetes, Ivan Garcia, ha refermat la voluntat de l’Ajuntament de “continuar fomentant per tercer any consecutiu la participació, implicant a la ciutadania en la presa de decisions municipals”. “Volem que els veïns i veïnes de la ciutat puguin decidir quines són les prioritats per al seu entorn. Per això, encoratgem la ciutadania a presentar propostes i votar, per aconseguir la major participació possible”, ha destacat el batlle.

Per la seva part, la regidora de Dinamització Econòmica, Tere Moreso, ha recordat que la primera edició dels pressupostos participatius va suposar millores en els patis de les escoles Mestre Marcel·lí Domingo i de la Raval de Cristo, mentre que l’any passat es va ombrejar parcialment el pati de l’Escola Mestre Marcel·lí Domingo, i es va perllongar el vial per vianants i bicicletes del Carrer del Mig, a la Ravaleta. En aquest sentit, ha animat la ciutadania a “seguir involucrant-se en els assumptes de la ciutat”.

Al seu torn, el regidor de Participació Ciutadana del municipi, Jordi Allepuz, ha puntualitzat que en la darrera edició van comptabilitzar-se un total de 276 vots, per decidir entre les 11 propostes finalistes. “Des d’aquí llencem un missatge motivador perquè la gent participi i cadascú pugui dir la seva. Sabem que hi ha molt bones idees, i per això animem tothom a prendre part del procés”, ha indicat, coincidint amb el tret de sortida de la fase de presentació de propostes dels pressupostos participatius de Roquetes 2024.

Per més informació, pots fer clic AQUÍ.